Çoğu zaman sosyal medyada veya haber sitelerinde karşımıza en mutlu ülkeler listesi çıkar. Ne yazık ki Türkiye bu listede pek de iyi yerlerde konum alamaz. Bu listede her zaman kendisine yer bulan 4 şehri seyahat yönünden ele alacağız.

Danimarka: Her zaman en mutlu ülke olarak adlandırılan Danimarka, ekonomik açıdan oldukça rahata kavuşmuş bir ülke. Tabi ki ülke olarak problemleri mevcut fakat bunlar kimsenin huzurunu kaçırmayacak seviyede. Kopenhag’da insanların çoğu ulaşımı bisikletle sağlıyor. İklim olarak her ne kadar soğuk olsa da bisiklet kullanımı araç kullanımını geçmiş durumda. Nordik mutfağının yenileşme süreci ve kültürlerini daha iyi yansıtma uğraşı Danimarka’yı daha popüler bir ülke haline getirdi. Kopenhag her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Kopenhag gezilecek yerler için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda: Özgürlükler ülkesi, rahat yaşam tarzı ve yasakların olmadığı ülke olarak bilinen Hollanda’da tarım ve çiftçilik ana mesleklerden. Ekonomik olarak çoğu gereksinim tarım ve hayvancılık ile sağlanıyor. Ülkenin çoğu şehrinde yasakların olmayışı Hollanda’yı özel kılarken ilgi çekici de olmasını sağlıyor. Bu sayede ülkede yaşayan çoğu kişi mutlu. Turistik açıdan Amsterdam’ın yanı sıra görmeye değer birçok şehir bulunuyor. Bunların tamamına yazısından ulaşabilirsiniz.

Norveç: Listelerin çoğu zaman en başında yer alan ülkelerden biri: Norveç. Muhteşem doğa güzellikleriyle ön plana çıkan bu şehirde de herhangi bir ekonomik problem bulunmamakla birlikte insanlar huzurlu bir şekilde yaşamına devam ediyor. Ortalama yaşama süresi diğer ülkelere göre çok daha fazla. Balık tüketimi çok fazla olmakla birlikte dünyanın birçok ülkesine ithal ediliyor. Soğuk havalar insanların yaşamını olumsuz etkilemiyor. görülmesi gereken ilk şehir olurken diğer turistik noktaların tamamı da Norveç’i özel kılan noktalardan. Harika köylere sahip Norveç’te muhteşem fotoğraflar çekmek istiyorsanız kış aylarında seyahat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Avustralya: Avrupa’dan çok ama çok farklı bir kültüre sahip Avustralya’da siyaset, eğitim ve özgürlük oldukça üst seviyede. Göçmenlere tanınan haklar oldukça fazla. İnsanlar yaşamından gayet memnun ve yaşam standartları yüksek. Bize çok daha uzak olsa da Avustralya sık tercih edilen destinasyonlardan biri olma özelliğine sahip.