Askerlik, yaşı gelmiş bireylerin 12 veya kısa dönem olan 6 aylık süre zarfında yaptıkları vatan borcudur. Bu borcu ödemek isteyen gençler her yılın belli dönemlerinde bulunan askerlik celp dönemleri içinde askerlik şubesine giderek işlerini rahatlıkla hal edebilirler. Bu süreler şu 4 ayı kapsamaktadır; Kasım,Şubat,Mayıs ve Ağustos.

 

Ya yoklamayı kaçırdıysam ?

Pek çok asker adayının aklında bulunan sorulardan bir tanesi de eğer yoklamayı ve tecil bitiş tarihimi kaçırırsam ne olur? Bu durum bakaya olarak da bilinir. Yoklamayı kaçıran kişilere çok yüksek olmayacak şekilde para cezaları çıkar bu para cezaları her yoklama sonunda katlanarak artmaya devam eder. Yoklama kaçağı olsanız dahi pasaport alma engeline de takılmazsınız. Eski usül inzibatlar artık sizleri kapınızdan da alamaz. Bu durum zarfında size sadece para cezaları eklenir ve askerlik görevinizden sonra ödemeniz istenmektedir.

Askerlik sorgulama işlemleri için devletimizin çıkardığı sanal uygulama olan E-Devlet uygulamasını yada en yakın şubeye danışarak işinizi hal edebilirsiniz.

http://www.askeribilgiler.com/