Sabaha karşı saat 04.30'da başlayan yangın, kısa sürede halk pazarındaki 250 iş yerini sardı. Güçlükle kontrol altına alınabilen yangında, iş yerleri kullanılamaz hale geldi.



Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında zaman zaman patlamaların da yaşandığı görüldü. Pazardaki yangını öğrenen iş yeri sahipleri olay yerine geldi.







İtfaiye ekiplerinin sabah saatlerinde kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptığı yangında, halk pazarındaki 250 iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. 







Yangının gerçekleştiği bölgeyi yoğun bir duman tabakası kapladı. Yangını duyarak olay yerine gelen bazı esnafların, dükkanlarından zarar görmeyen mallarını çıkarmaya çalıştığı görüldü.







Bir dükkan sahibi, "İçeride 250 dükkan bulunuyor. Yangının sebebini hiç kimse bilmiyor. Bir anda çıkmış. Müdahale etmek de mümkün değil” dedi. 







Bir başka vatandaş ise, "Nasıl yandığını kimse bilmiyor. Ama bir elektrik kontağından bu kadar kısa sürede yanmaz. İtfaiyeye anında haber veriliyor. Gece 3 tane görevlimiz var burada. Sabaha kadar geziyorlar, kameralarımız var burada. İçerideki maddi hasarı hesap edemezsiniz, çok büyük" diye konuştu. 







Öte yandan, yangının olduğu pazara giren bir kişi, emniyet güçlerince alandan çıkarıldı.