Android ile iOS arasındaki amansız çekişme devam ediyor. Bu yıl da her yıl olduğu gibi, 2017'nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilen akıllı telefon satışlarındaki işletim sistemi tercihleri ortaya çıktı ve Android'in ABD'de kan kaybettiği açıklandı.

Çin'de Android, ABD'de iOS!

Yapılan açıklamaya göre ABD pazarını yüzde 36.5'luk payla iOS platformu domine ediyor. Bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 5,8'lik bir artış anlamına geliyor. Bu satışların çoğu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine ait.

Zira ikili ABD'de gerçekleştirilen akıllı telefon satışlarının da yüzde 20,1'ini oluşturuyor. Hazır iOS platformundan bahsederken, mobil işletim sisteminin Çin'de geçtiğimiz yıla oranla daha az rağbet gördüğünü de belirtmemiz gerek.

Android platformu için ise işler ABD'de pek de iyi gitmiyor. Çin'de akıllı telefon satışlarının yüzde 83,4'ünü ele geçiren Android platformu yaklaşık yüzde 4,3'lük bir yükseliş gösterdi.

Avrupa kıtasında da Android'in geçtiğimiz yıla oranla yüzde 2.2'lik bir artış gösterdiğini söylemek mümkün. Fakat ABD'de bu büyümenin aksine yüzde 5,9'luk bir küçülme söz konusu. Yani ABD'li kullanıcılar bu yıl Android'e pek de ilgi göstermiyor gibi görünüyor.