Amerika'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, gidiş amacınız ne olursa olsun öncelikle teslim etmeniz gereken ilgili evrakları eksiksiz ve güncel bir şekilde temin etmekle işe başlamalısınız. Sonrasında yapacağınız diğer iş, İstanbul'da bulunan Amerika Başkonsolosluğu’ndan veya Ankara'da bulunan Amerika Büyükelçiliği'nden randevu talep etmek olacaktır. Devamında DS-160 adlı vize başvuru formunu doldurarak süreci başlatabilirsiniz. Bu form sayesinde şahsınızla alakalı kişisel bilgilerinize ve seyahat etme amacınıza ulaşılacağından dolayı hatasız olarak doldurulması gerekmektedir. Bu noktada tüm sürecin doğru, güvenli ve eksiksiz şekilde tamamlanabilmesi için uzman bir vize firmasından yardım almanız, yararınıza olacaktır.

 Amerika vize işlemleri danışmanlarımız, tüm sürecinizi takip edip üst düzey bir profesyonellikle sizlere yardımcı olmaktadır. İbraz etmeniz gereken evrakları listeleyip size bildirerek, randevunuzu oluşturup her türlü detayı aktararak ve formu eksiksiz bir şekilde doldurarak tüm sürecin başarılı bir biçimde yönetilmesini sağlamaktadır.

Amerika Vize İşlemleri Vize Kategorileri

Amerika vize türleri kısa vadeli ve uzun vadeli olarak 2 kategoriye ayrılmaktadır.

Kısa Vadeli Vizeler

l  Ticari, Tıbbi Tedavi ve Turizm (B),

l  Diplomatik ve Resmi Vizeler (A-G NATO)

l  ABD’den Transit Geçiş(C),

l  Mürettebat Vizesi (D),

l  Yatırımcı - Tüccar Vizesi (E1/E2/E3),

l  Dil Öğrencisi ya da Akademik Eğitim Vizeleri (F/M),

l  Akademik ya da Mesleki Olmayan Eğitim Vizeleri (F/M),

l  Değişim Program Vizeleri (J),

l  Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi (H,L,O,P,Q,R),

l  Basın Mensubu ve Gazeteciler için vize (I).

l    Uzun Vadeli Vizeler

l  Aile Birleşimi Göçmen Vizeler,

l  Yeşil Kart Vizesi,

l  Nişanlılık Vizesi,

l  Geri Dönen Yerleşik Yabancı Müracaatları,

l  İşveren Kaynaklı Göçmen Vizeler.

Amerika Vize Evrakları

 Amerika için aşağıda belirteceğimiz evrak listesi genel belgelerden oluşup bu belgeler, kişisel durumunuza, seyahat sebebinize, planınıza ve varsa özel statünüze göre değişiklik gösterecektir. Bazı durumlarda ise ek belgeler talep edilebilmektedir. Bu nedenle Amerika vize işlemlerine başlamadan önce vize merkezi uzman danışmanlarımız ile iletişime geçip kategorinizi belirleyerek tam evrak listenizi öğrenebilirsiniz.

1. DS-160 Vize Başvuru Formu

 Bu formda yer alan soruların cevaplandırılması mecburidir. Cevaplanmayan sorular nedeniyle başvurunuz sisteme kaydedilmeyecektir. İkametgah bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, seyahat amacınız ve maddiyatınız ile ilgili bu sorulara net cevaplar vererek başvurunuzun değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

2. Pasaport

 Temin etmeniz gereken önemli evrakların başında pasaport gelmektedir. Pasaportunuzun yıpranmamış olması, geçerliliği seyahat sonrasında da devam edecek olması ve boş sayfası bulunması zorunludur.

3. Fotoğraf

 5x5cm ölçülerinden oluşan 2 adet biyometrik fotoğraf talep edilen belgeler arasındadır.

4. Dilekçe

 Dilekçenin içeriği ziyaretinizin sebebine göre değişmektedir. Ticari, Turistik ya da diğer kategoriler için oluşturabileceğiniz dilekçe içerikleri konusunda, vize merkezi danışanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

 Bu belge, ikametgah adresiniz ile aile bilgilerinizi içermektedir.

6. Maddi İspat İçeren Belgeler

 İşverenlerden talep edilen şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve sicil gazetesi belgeleri güncel tarihe sahip olmalıdır. Çalışanlardan talep edilen belgeler ise İngilizce olarak yazılmış şirketin izin dilekçesi, SGK dökümü, işe giriş bildirgesi ve son 3 aylık maaş bordrosu gibi evraklardan oluşmaktadır. Öğrencilerin, sponsorlarına ait maddi evrakları teslim etmeleri gerekmektedir.

 Bu belgelerin dışında, seyahat güzergahını tamamlayan rezervasyon bilgileri ile eğer şehir değiştirecekseniz buna ait planın izahı ve ispatı tam olarak yapılmalıdır. Amerika vize belgeleri, seyahat amacını vize kullanım hakkına bağlayan önemli evraklar olduğu için lütfen size uygun olan kategorideki evrak listenizi uzman firmamızdan talep ediniz.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 Başvuru dosyanız tam, eksiksiz olarak ve net beyanlarla sisteme girilip randevunuz başarı ile alındığında, Amerika vizeniz 3 ile 5 iş günü aralığında çıkacaktır. Amerika vize merkezi departmanımız, bu konuda süreci defalarca tecrübe edindiğinden dolayı zamanın tasarruflu kullanımına yönelik bir çalışma prensibi benimseyerek sizlere daha hızlı ve profesyonel bir şekilde hizmet vermektedir.