Eğitim her insanın en temel hakkı ancak eğitimin düzeyi de bu noktada önemli. Çoğu öğrenciye baktığımız da hepsinin kariyerinde ilerlemek için İngilizce eğitimine önem verdiklerini görebiliyoruz. Dolayısıyla iyi bir yabancı dil eğitimi denildiğinde de akla gelen ilk olarak Amerika dil okulları oluyor. Şüphesiz bir dil eğitimini almak için en uygun ortam dilin kendi anavatanı. Bu yüzden de Yurtdışında dil okulları ülkemizden her zaman ilk tercih olmuştur. Yurtdışı eğitimin pek çok avantajı var örneğin meslekteki kariyerinizde ve rakip meslektaşlarınız arasında daha fazla öne çıkmanızı sağlıyor. Çünkü çok iyi derece de bir dil eğitimi almış oluyorsunuz üstelik bunu güzel bir dil okulundan belgelediğiniz de bunun farkını ciddi anlamda yaşıyorsunuz.

Dil eğitimi denildiğinde Amerika’nın tercih ediliyor olmasının en büyük avantajını dilin ana vatanı olduğunu söyledik ancak gittiğiniz ülkedeki sosyal yaşam standartları da bunda önemli bir rol oynuyor. Amerika bilindiği üzere rüyalar ülkesi olarak tanımlanmıştır. Çünkü eğitim düzeni noktasından ve yaşam standartları bakımından ülkemizle çok ciddi farklar bulunuyor. Örneğin dil eğitimini yalnızca okulda almış olmuyorsunuz sosyal hayatın içerisinde de insanların İngilizce konuşuyor olması size hem pratik sağlamış oluyor hem de bu dili öğrenmeniz noktasında sizi biraz daha kamçılıyor.

Dil eğitimini alırken yalnız derste öğrenmek yani pasif öğrenci konumunda olmanız size belki o gün ders çalıştığınız da yüksek puan almanıza neden olabilir ancak dilin tam anlamıyla öğrenilmesi noktasında size bir katkısı olmayacaktır. Amerika’da dil okullarında eğitim profesörler tarafından verilir dolayısıyla siz derste öğrendiklerinizi tekrar ettiğiniz de daha başarılı bir çalışma sağlamış olursunuz.

Amerika’da eğitim sistemi içerisinde bir çok konferansa katılabilme imkanınız var dolayısıyla pratik anlamında oldukça etkilidir. Üstelik birçok kültürden arkadaşınız olacağı için kendinizi bireysel anlamda da daha fazla geliştirmiş olursunuz. Amerika’da dil eğitimi alıyor olmanız size aynı zamanda bu ülkede çalışma ihtimalini de getirecektir. Çünkü iş olanakları ve alacağınız maaş ülkemizden daha fazla olacaktır.

Amerika’da eğitim görmek istediğinizde ise bazı şeyleri göze almanız gerekiyor.

Örneğin bu ülkede okumanın maliyet bakımından daha yüksek olacağı. Çünkü 1 doları bile bizim paramızın neredeyse 4 katından daha fazla bu da sizin harcayacağınız paranın TL karşılığının daha büyük olacağı anlamına gelmesidir.

Amerika bir rüya ülke dolayısıyla bu ülkede yapabileceklerinizin de bir sınırı yok. Bu rüyaya kapılarak derslerinizi boş vermek ve sosyal hayatın içerisine karışmak gibi bir riskiniz var bu nedenle de tedbirli olarak gitmek durumundasınız.

Eğer ki İngilizceyi yeteri kadar bilmiyorsanız orada zorluk çekme ihtimaliniz çok yüksek çünkü her yerde İngilizce konuşuluyor. Dolayısıyla siz anlamakta güçlük çekeceğiniz için zorlanırsınız.