1937 yılında bir kaynak atölyesi ile hizmete başlayan Akbaşoğlu Kardeşler LTD Şirketi, Sait Akbaşoğlu ve kardeşleri tarafından kurulmuştur. Amatörce başlanan hizmet yıllar boyunca sürmüş ve girişimcilik ruhu ile birlikte Türk sanayisine büyük faydalar sağlamıştır. Firma un, buz, oksijen, bikormat ve üretim fabrikaları kurularak faaliyet alanını geliştirmiştir. Daha sonraki zamanlarda dizel jeneratör, soğutma kompresörleri ve asansör makinesi gibi döneminin ihtiyacı olan sanayi ürünlerinin mümessilliğini yaparak ticaret alanlarını geliştirdi.

Azot Üretimi

Azot gazı atmosfer gazlarının % 78'ini oluşturmaktadır. Renksiz, tatsız, kokusuz ve hafif bir gaz olan azot zehirli değildir. Uzun süreli teneffüs edilmediği sürece tehlike arz etmez. Aksi taktirde boğucu gaz olabilir.

Gaz halindeyken basınçlı tüplerde a da manifoldlu tüp demetlerinde depolanabilen azot gazı likit halde likit konteyner içinde depolanır. Azot gazının kullanım alanları da çeşitlilik göstermektedir. Firmaların azot ihtiyacını büyük oranda karşılayan şirket elektronik, kimya, cam, gıda, doku dondurma, kalıplama, press, amonyak sentezi, meyve suyu paketleme ve nükleer santraller olmak üzere birçok kurum ve kuruluş için azot gazı üretmektedir.

Helyum Gazı

Renksiz ve kokusuz olan helyum gazı hidrojenden sonraki en hafif gazdır. Soygazlar grubunda bulunduğu için tepkimeye girmez. Çoğunlukla balonlarda kullanılan helyum gazı, firmanın birçok şirket için ürettiği gazlardan biridir. Özellikle Mr cihazları, nükleer soğutma, matal eşya üretimi, soluma havasında, koruyucu atmosfer oluşturma, dalış gazları, lazer gazı, astım hastalarının tedavisinde ve kaçak kontrol gazı olarak kullanım alanlarına sahip olan helyum gazı üretilmektedir.

Kuru Buz

Karbondioksit gazına basınç ve ısı uygulanınca katı, sıvı gaz formu elde edilmektedir. Katı karbondioksit kuru buz olarak bilinir. Firmanın ürettiği kuru buzlar - 70 derecede ve 15 bar basınçla yapılmaktadır. Kuru buz içerisinde su ve nem bulundurmayan, kokusuz ve tatsız bir üründür. Krom makinaları ile müşterilerin istedikleri boyutlarda kesim yapılmaktadır. Haşere ve zararlıları boğan Kuru buz genellikle meşrubat ve içecek sektöründe kullanılır. Ayrıca dondurulmuş gıdaların saklanmasında da kullanılmaktadır. Ecza sanayide, balıkçılıkta ve dondurma sanayi de de kullanılan bir üründür.