buzlu çay üreten Long Island Iced Tea Bitcoin fiyatlarının roket hızında artmasından esinlenip adını Long Blockchain olarak değiştirerek kripto para işiyle ilgilenen firmalara yatırım yapmak istediğini açıkladı.

Long Island Iced Tea hisseleri, isim değişikliğinden sonra 2.44 dolardan 9.49 dolara fırlayarak neredeyse 4 kat değer kazandı. NASDAQ kapanışında hisseler yüzde 183 değer kazanarak 6.91 dolardan işlem gördü.

Şirketten yapılan açıklamada kendi markalarıyla buzlu çay yapmaya devam edecekleri ancak öncelikli hedefin bundan böyle blok zincir (Blockchain) teknolojisinin getirilerine yönelik iş fırsatları olduğu kaydedildi.

Bitcoin başta olmak üzere ethereum, litecoin, ripple ve benzeri pek çok kripto paranın kalıcı olduğu düşünülse de uzmanlar ekosistem üzerindeki abartılı değerlenmeye dikkat çekiyor.

Yakın bir zamanda Bioptyx ismindeki biyoteknoloji firması da şirket ismini Riot Blockhain olarak değiştirmesinin ve iş modelini bitcoin üzerine inşa edeceğini açıklamasından sonra rekor düzeyde değer kazanmıştı. Keza, küçük bir finans teknolojisi firması olan LongFin kuruluşu da blok zincir yatırımcılarına fon sağlayacağını açıkladıktan sonra 1 hafta içerisinde yüzde 2600 değer kazanmıştı.

Kimi uzmanlar bu durumu 2000'li yılların başındaki dot.com balonuna ve bazı şirketlerin isimlerinin önüne elektronik ticareti simgeleyen 'e' takısını eklemesine de benzetiyor.