2015 yılında güzel bir çıkış yapan “Adamlar” grubu başarılı işlere imza attılar. “Adamlar” mahlasından önce kullandıkları isim ise “Halimden Konan Anlar”’dı.  Bu sene bazı dizilerde şarkılarına yer verilmesi sonucunda güzel bir popülerite yakalamış bulunuyorlar.

Türk rock camiasının 2000’lerin başından sonra en güzel günlerini yaşadığını öne sürmek yanlış olmaz. Türk rock’u Batı’nın trendlerini ve müziksel gelişimini tekrar yakalamayı başardı desek yeridir.Son 5 yıldır da deneysel alternatif rock grupları dominasyonuna tanık oluyoruz ve bu durum biz müzik severleri oldukça memnun ediyor.

Lakin “Adamlar” grubu, biraz daha farklı bir yerde kalıyor.

Sosyal platformlarSoundcloud ve Youtube aracığılıyla popüler hale gelen bu grup, müzikal sınırların dışına kaymaktan katiyen korkmuyor.

Adamlar’ın En Popüler Şarkıları ve Sözleri

“Eski Dostum Tankla Gelmiş” isimli ilk albümlerinde blues, funk ve hard rock arası geçişlere kulak o kadar kolay alışıyor ki, albümün düzensiz yapısının oluşturduğu bütünsel harmoniyi tekrar tekrar duymak istiyorsunuz.

Grubunjam tarzında cümbüşlerden kendinden emin tel vuruşlarına kadar her yönünü birleştiren, müzikal yapının iskeleti olarak betimleyebileceğimiz bir vokal dikkatimizi çekiyor.

Tolga Akdoğan‘ın vokali, grubun geniş ses yelpazesine mükemmel uyum sağlıyor. Dikkat ederseniz grubun enstrümantal alt yapısı çok zengin ve enerjik.

Sözlere dikkat etmeye başladığımızda ise adeta bambaşka bir serüvenin ilk adımını atmış gibi oluyoruz; sözler son derece yaratıcı ve akla gelmemiş zihinsel imgelere yol açıyor.

Müziklerini biraz daha tanımlamak gerekirse kolay dinlendiğini, yüksek enerjili çıkışlara ve bazen fazla ön plana çıkan davullara rağmen bir sonraki ritim düşümünde o kadar tatlı bir gitar ve vokal uyumuyla karşılaşıyoruz ki, kulağımızın yorulması mümkün olmuyor.