Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Acil Müdahale Timleri” kar ve buzlanmaya karşı 24 saat mesai yapıyor. Ekipler, Eyüp’ün tüm cadde, sokak ve kaldırımlarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 135 kişilik “Acil Müdahale Timleri”, 5 JCB iş makinası, 1 grayder iş makinası, 1 yükleyici, 4 tuzlama aracı, 8 tuzlama kamyonu ve 6 tuz kamyonuyla yağan karın yaşamı engellememesi için cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışması yapıyor.

Eyüp’ün engebeli bir arazi yapısı üzerinde bulunması nedeniyle bölgede çalışan ekipler, kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ana arterleri de temizleyen ekipler, otobüs güzergahlarını ulaşıma açık hale getirdi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapılıyor. Ekiplerimiz, tuzlama çalışmalarını sürdürürken, Eyüplülerden de dikkatli davranmalarını istedi.

Kar ve buzlanmaya karşı bütün tedbirleri aldıklarını belirten 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp’teki tüm mahallelerimize, köylerimize Fenişleri Müdürlüğü ekiplerimizi yönlendirdik. Ekiplerimiz kar ve buzlanmanın günlük yaşamı etkilememesi için 24 saat mesai yapıyor. Vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre de ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.