2020 Resmi tatil günleri, hem kutlamalara ve anma günlerine katılmak için hem de tatil fırsatlarını değerlendirek için oldukça önemli. Dini, milli bayramlarda ve yılbaşında resmi tatil ilan ediliyor. 2020 yılında resmi tatiller hangi güne denk geliyor? diyenler için listeledik!
 

1 Ocak 2020 - Yılbaşı (1 GÜN)

2020’nin ilk günü çarşambaya denk geliyor. Yılbaşı tatilinde, perşembe ve cuma günleri için 2 gün izin alarak 5 günlük bir kayak tatiline çıkabilir ve yeni yıla bembeyaz zirvelerde merhaba diyebilirsiniz. Kış sporlarına alternatif olarak Kapadokya’yı da düşünebilirsiniz. İster kayak otellerinde isterseniz de Kapadokya otellerinde yerinizi ayırtabilir ve yeni yıla muhteşem bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni yıla eğlence dolu bir giriş yapmak için Yılbaşı otellerine de göz atmayı ihmal etmeyin!

23 Nisan 2020 - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (1 GÜN)

Bu yıl 23 Nisan tatili perşembe gününe rastlıyor. Bu da cuma gününü birleştirerek 4 gün tatil yapabileceğiniz anlamına geliyor. Çocuklarınızla birlikte aile boyu tatilin tadını çıkarmak ayrı bir keyif… Nisan ayında Kazdağları’nda yeşillikler içinde, oksijen dolu bir tatile çıkabilirsiniz. İster Kazdağları otellerini inceleyerek size uygun oteli seçebilir isterseniz de çocuk dostu otellerde yerini ayırtabilirsiniz. Bahar mevsiminin en güzel günlerinde çocuklarınızla beraber doğa ile iç içe vakit geçirmek için geç kalmayın! Eğer aile boyu eğleneceğiniz bir tatil hayali kuruyorsanız, Disneyland’i mutlaka ziyaret etmelisiniz.

1 Mayıs 2020 - Emek ve Dayanışma Günü (1 GÜN)

2020 yılında cuma gününe denk gelen 1 Mayıs tatili, 3 günlük kısa bir hafta sonu kaçamağı için olanak sağlıyor. Şehirden fazla uzaklaşmadan doğa ile baş başa olabileceğiniz yerleri keşfe çıkabilirsiniz. 1 Mayıs otellerine de bir göz atarak birbirinden güzel yerleri keşfe çıkmak için hazırlanabilirsiniz. Dilerseniz de Ege otellerini ya da Akdeniz otellerini inceleyerek kısa da olsa unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir tatil için yola çıkabilirsiniz.

19 Mayıs 2020 - Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (1 GÜN)

19 Mayıs tatilinde de 1 gün izin alarak tatilinizi 4 güne çıkarabilirsiniz. Çünkü 19 Mayıs tatili salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü izin alarak bu uzun hafta sonu tatilini değerlendirebilir, Türkiye’nin saymakla bitmeyecek olan doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. 19 Mayıs otelleri arasında sizi birbirinden güzel alternatifler bekliyor! Mesela Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü’nü görmek için Burdur otellerinde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Ramazan Bayramı (4 GÜN)

2020 yılında Ramazan Bayramı tatili 23 Mayıs Cumartesi, arife günü ile başlayıp, 26 Mayıs Salı günü sona eriyor. Bu 4 günü sevdiklerinizle beraber geçirebilir ve onlarla unutulmaz bir tatile çıkabilirsiniz. 4 günlük tatili değerlendirerek Akdeniz’in eşsiz manzaraları eşliğinde benzersiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu mevsimde artık yazın kendini iyiden iyiye hissettirdiği Akdeniz bölgesi, güzel bir tercih olabilir. Hemen Antalya otellerini inceleyebilir ve yerinizi erkenden ayırtabilirsiniz. Farklı alternatifleri değerlendirmek isterseniz de Ramazan Bayramı otellerine göz atabilirsiniz.

Kurban Bayramı (5 GÜN)

2020 yılında 30 Temmuz Perşembe günü arife günü ile başlayacak olan Kurban Bayramı tatili, 3 Ağustos Pazartesi günü bitiyor. Toplamda 4 buçuk günlük bir tatil yapabileceğiniz Kurban Bayramı tatilinde, Ege sahillerine keşfe çıkabilirsiniz. Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Ege’de, Marmaris, Bodrum ve Fethiye sizi bekliyor! Hemen Kurban Bayramı otellerini inceleyin, rezervasyonunuz geç kalmadan yapın.

30 Ağustos 2020 - Zafer Bayramı (1 GÜN)

30 Ağustos tatili bu yıl hafta sonuna denk geliyor. Pazar gününe denk gelen 30 Ağustos tatilinde şehirden çok uzaklaşmadan yakın yerlerde huzur bulacağınız, tatil havasında kısa bir mola verebilirsiniz. 30 Ağustos otellerine hemen göz atın, şehirden çok uzaklaşmadan keyifle tatil yapın!

29 Ekim 2020 - Cumhuriyet Bayramı (1 GÜN)

2020 yılında perşembe gününe denk gelen 29 Ekim tatilinde de cuma günü için 1 gün izin alarak toplamda 4 gün tatil yapma imkanınız var. Bu tarih Yedigöller’in tam mevsimi… Yedigöller otellerinde yerinizi ayırtıp, sarı, kırmızı, turuncu ve yeşilin bin bir tonunu barındıran bir doğada, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Farklı bölgeleri ziyaret etmek, yeni yerler görmek isterseniz 29 Ekim otellerinde de sizi pek çok alternatif bekliyor!

Resmi Tatillerde Ne Yapabilirim?

2020 resmi tatil günlerinde yurt içinde plan yaparak, kısa seyahatlere çıkabilirsiniz.

Türkiye’nin görülemeye değer doğal güzelliklerini keşfetmek için kültür turlarına katılabilirsiniz.

Hayalini kurduğunuz şehirlerden birini seçip zengin içerikli bir yurt dışı turuna çıkabilirsiniz.

Peribacalarının güzelliğini kuşbakışı izlemek için Kapadokya turunda yer ayırtabilirsiniz.

Çocuklarınızla birlikte eğlenceli tatil deneyimi yaşamak için Çocuk Dostu Otelleri ziyaret edebilirsiniz.

2020’de Toplam Kaç Gün Resmi Tatil Var?

2020’de cumartesi ve pazar günleri sayılırsa 15 buçuk gün, eğer cumartesi ve pazar günleri çıkarılırsa 10 buçuk gün tatil yapılıyor.