Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnerek kahramanlık sergileyen vatandaşlar, türkülerle anıldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Yavuz Bingöl Sanat Merkezi'nin koordinasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi'nde "15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz" etkinliği düzenlendi.
 
Etkinlik, darbe girişiminin yaşandığı gece halkın direnişini gösteren görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Etkinlikte ilk türkü olan "Melullenme Deli Gönül"ü, Cumburbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve sanatçı Yavuz Bingöl birlikte seslendirdi.


"Kardeşliğimiz, beraberliğimiz daim olsun"
 Sanatçı İzzet Altınmeşe, vatan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin zor günlerde belli olduğunu belirterek, "Allah, bu birlikteliğimizi, kardeşliğimizi, vatan sevgimizi asla ve asla kaybettirmesin. Bu kardeşliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum." diye konuştu.
 
Sanatçı Mustafa Keser de 1960 darbesine şahit olduğunu aktararak, "Gençlere bir tavsiyem var; dilinize, dininize, vatanınıza sahip çıkın." dedi. Keser, darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e ithafen "Yanık Ömer" türküsünü seslendirdi.
 
Etkinlikte, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Mustafa Ceceli, Sami Özer, Cengiz Kurtoğlu, Zara, Fettah Can, Zerrin Özer, Gülay, Serkan Kaya, Serkan Çağrı, Kutsi, Coşkun Sabah, Esat Kabaklı, Özhan Eren, Mustafa Keser gibi sanatçılar türkü söyledi, İbrahim Sadri ve Kerem Alışık ise şiir okudu.