Anma etkinliklerinde bir ilk de gerçekleşecek. Devlet töreni kapsamında Türk yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştirecek. Türk yıldızları uçuş sırasında Anıtkabir üzerinde kalp çizicek. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlenecek.

Bugün yapılacak tören için Anıtkabir, Ankara Çiçekçiler Derneğince süslenecek, mozole girişine büyük Türk Bayrağı asılacak. Törende İzcilik Federasyonuna bağlı 200 izci ile Ankara Kulübü seğmenleri de görev yapacak.

Anıtkabir, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açılacak. Gün boyunca 10. yıl nutkunun ses sisteminden yayınlanacağı Anıtkabir, saat 20.00'ye kadar ziyarete açık tutulacak. Anıtkabir'deki meşaleler ise 19.00-20.00 saatlerinde yakılacak.

Anıtkabir'deki tonozlu galerilerde "Dolmabahçe'den Anıtkabir'e" fotoğraf, Muna Silav'ın suluboya "Atatürk Evleri" resim sergisi yer alacak.

Ayrıca ziyarete gelen çocuklara "Atatürk ve Çocuk" isimli Kitap hediye edilecek.

İlk defa saygı geçişi

Devlet töreni kapsamında Türk Yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştirecek. Şubat ayında planlan çalışma ile uçaklar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Atatürk'e saygısını simgeleyen "saygı geçişi" gerçekleştirecek.

Uçuş kapsamında ayrıca Türk Yıldızları'nca Anıtkabir üzerinde kalp çizilecek. Solotürk ise bir F-16'nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir üzerinden "yavaş geçiş" gerçekleştirecek.