Atatürk Barajı için sulama kanallarının inşası devam ediyor. Bu inşaatların tamamlanmasıyla, şu anda 500 bin olan istihdamın 1 milyon 750 bin kişiye çıkarılması planlanıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, kapasitesiyle dünyanın sayılı büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nın, potansiyeli itibarıyla "Barajların efendisi" olarak nitelendirildiğini söyledi.

GAP Eylem Planı kapsamında bölgedeki yatırımların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Kasap, özellikle gelecek yıl Mardin ve ilçelerinin büyük oranda tarımsal sulamaya kavuşacağını belirtti.

TERSİNE GÖÇ BEKLENİYOR

Atatürk Barajı'nın sulama kanallarının tamamlanmasıyla bölgedeki istihdamın katlanarak artmasının beklendiğini ifade eden Kasap, "Proje kapsamında Mardin, Kızıltepe, Derik ve Nusaybin'e kadar sulamalarımız ulaşacak. Bu sulamalarımız tamamlandıktan sonra bu bölgede binlerce kişiye istihdam sağlanmış olacak. Yani bugün Şanlıurfa ve diğer illerden batıya bir göç varsa, bu sulamayla beraber tekrar geriye dönecek diye bekliyoruz. Şu an 500 bin kişiye istihdam sağlanmış durumda, 2019'da bir milyon 750 bin kişi istihdam edilecek." şeklinde konuştu.