Sıra dışı bir butikle başladınız iş hayatınıza, kimdir Hilal Sönmez, nasıl biridir anlatır mısınız?

Sanatçıyım. Anneyim. Kalbimin sesini dinlemekten, yeni kararlar almaktan korkmayan biriyim. Ankara’da doğdum ama Brüksel’de yaşadım. Tiyatro ve sinema her zaman hayatımda oldu. Farklı karakterleri yaşatmayı sevdim. 2007 yılında ilk kısa metrajlı filmimi çektim. 2009 yılında Turquaze filminde ilk başrolümü oynadım, ardından 2015 yılında Belçika’da vizyona giren Son Bir Dans filminde rol aldım. Sonra İstanbul’a geldim, âşık oldum ve evlendim. Biri onbeş diğeri bir yaşında iki çocuk annesiyim.

un Coté Obscur markası nasıl ortaya çıktı?

İlgilendiğim her konuyu farklı ve cesur bir şekilde ele almayı seviyorum. Türkiye’de iç giyimin, gündelik seçenekler dışında yetersiz olduğunu gözlemledim. Her kadının bir çizgisi, bir duruşu var. Tıpkı kıyafetler gibi iç giyim de modanın, hayatın ve kadının bir parçası. Kadınlar giysi satın alırken tarzlarını özgürce oluşturabiliyorlar. İç giyimde hareket alanları çok sınırlı. İç giyim, kendini ifade edebilmeleri için aslında oldukça özgür bir alan. Kumaşıyla, çizgileriyle kaliteli bir iç giyim kadını gerçekten mutlu ediyor. Dışarıdan görünmesi gerekmez, ona kendini farklı hissettirmesi için üzerinde olması, kendisinin bilmesi yeterli. Ve bu bakışlarını bile değiştirir. İstanbul’da bir yer açmayı hayal ettiğim ve bunun sadece bir mağaza değil, tarz yaratacak bir yer olmasını düşledim.

Koleksiyon seçimini hangi kıstaslara göre yaptınız?

Kadınların kendilerini iyi hissetmeleri ilk hedefimdi. Uzun bir dönem tek tek tasarımcıları ve markaları yakından takip ettim. Dünyaca ünlü tasarımcıların modelleri ve tanınmış markalarla ilk kreasyonumu hazırladım. Çarpıcı ve farklı tasarımlara öncelik tanıdım. Malzeme, renk ve model konusunda kendimizi hiç kısıtlamadık, özgür bıraktık. Fransız danteli, ipek, saten, deri kullandık. Bordelle, Loveday London, Tatu Couture, Bluebella, Fleur of England, Zhilyova Lingeria, Lena & Lena, Gilda & Pearl, Cervin, Le Bourget, Queen & Pawn, Bijoux indiscrets, Simi Collection ve Dita von Teese markalarımızdan bazıları. Tümü çok heyecan verici ama bana en büyük heyecanı burada Türk kadınına özel hazırladığımız kreasyon veriyor. Müthiş oldular!

Sonuçta, farklı gruplarda, farklı tasarımları bulabilecekleri bir koleksiyon çıktı ortaya. Sıra dışı, çekici ve çarpıcı modeller de var, bir o kadar sade ve şık tasarımlar da. Spor modeller kadar abiye modeller de koleksiyonlarımızda yer alıyor. Her yaştan ve her tarzda kadının bu koleksiyonlarda kendinden bir şey bulmasını amaçladım.

Mağaza açmak için neden öncelikle Göktürk’ü seçtiniz?

Göktürk çok enerjik ve genç bir yer. Burada yerleşen insanlar şehri ve alışılmış kalıplarını geride bırakıp kendi yaşantılarını, kendi seçtikleri kıstaslara göre yeniden kuracak cesarete sahipler. Yeniliğe açık ve maceracılar. Bu açıdan Göktürk benim için ve un Coté Obscur için çok doğru bir başlangıç noktası olacak.

Adres: Göktürk Merkez Mah. İstanbul Cad. Neo Vista Çarşı, 16/A Göktürk

İletişim: 0212 322 32 20



Hilal Sönmez - un Coté Obscur