Siz de Uçan Balon Ailesine Katılmak isterseniz bize iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

0212 322 00 93 /  0554 814 53 54



Çocuk ve Dans: Dans Etmenin Çocuk için Olumlu Katkıları
 
Dans etmek, çocuğun kendini ifade etmesinin alternatif bir yoludur. Çocuğunuzun seçtiği dans türü ne olursa olsun, dans etmek çocuğun öz güvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini destekler.
Dans, Öğrenme ve Dikkat Becerilerini Geliştirir.
Becerikli bir dansçı olmak için plan yapma, strateji geliştirme, disiplin, odaklanma önemli becerilerdendir ve bu beceriler çocuğun hayatının birçok bölümünde de gerekir. Dans dersleri çocukların yaratıcılık becerilerini harekete geçirir, sanata olan meraklarını ateşler.
Dans, öz güveni ve benlik saygısını geliştirir.


 
Çocuklar dans dersleri içerisinde belirli duruşları ve hareketleri öğrenir bu sayede bedenlerini daha iyi tanırlar. Kendi bedenleri ile daha yakın olan bu çocukların öz güvenleri, benlik saygıları da daha yüksek olur.
Dans, sosyal ilişkileri güçlendirir.
Dans etmek sadece çocuğun fiziksel bir aktivite yapması demek değildir, dans aynı zamanda çok sosyal bir olgudur. Dans dersleri, çocuğun iletişim ve sosyal becerilerini geliştirir. Çocuk bir ekip ile çalışmayı, arkadaş edinmeyi, işbirliği yapmayı ve başkalarına güvenmeyi deneyimler.
Dans, sağlıklı fiziksel gelişimi sağlar
Dans etmek, fiziksel bir aktivite olduğundan, düzenli dans etmeye devam eden çocukların fiziksel gelişimlerinde olumlu değişimler gözlemlemek mümkündür. Danstaki tekrarlı hareketler ile çocuğun sağlıklı bir kas gelişimine katkısı olur. Aynı zamanda dans gibi bir spor ile uğraşan çocuğun yeme alışkanlıkları da daha sağlıklı olmaktadır.

UÇAN BALON ANAOKULU
Adres: Göktürk Merkez Mahallesi, Çamlık Caddesi, 3.Ihlamur Sokak, No: 15, Göktürk - Eyüp İSTANBUL
Telefon: 0212 322 00 93
Gsm: 0554 814 53 54
Web: www.ucanbalon.com.tr​
E-Mail: [email protected]