Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından her yıl; Yetişkinler, 18 Yaş Altı (U18) ve Minikler arasında düzenlenen Cumhuriyet Kupası sonlandı. Kemer Golf Kulübü’nden milli golfcü Sude Bay 70 (-2) gross skorla TGF Cumhuriyet Kupası 2021 şampiyonu oldu.


Sude Bay babası Şenol Bay 
 

Sude Bay bir gün önce de U18'de birinci olmuştu. Türkiye Golf Federasyonu’yla Klassis Golf Kulübü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası 2021 müsabakalarında ikinci gün yetişkinlerde toplamda 76, minikler (akademi sahasında) kategorisinde ise 48 oyuncu en iyi vuruşlarını yaparak mücadele etti.

Sude Bay, Cumhuriyet Kupası’nı Kucakladı

Kadınlar grossda Kemer Golf Kulübü’nden milli takım oyuncusu Sude Bay 70 (-2) gross skorla birinci oldu. Sude Bay, bu sonuçla turnuvanın da en iyi skorunu yaparak TGF Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Sude Bay'ın babası pro Şenol Bay da bu sahada 1996 yılında Türkiye Golf Federasyon Kupasını kazanan ilk Türk golfcüsü olmuştu. Tüm katılımcılar arasında ise AGK'nin Junior Kaptanı ve milli takım oyuncusu Deniz Kaya Gross sıralamasında +4 vuruşla 2'nciliği elde etti. Gross kategoride, erkeklerde ise Sueno Golf Kulübü’nden İbrahim Tarık Aslan 76 (+4) gross skorla birinci olurken turnuvanın en iyi ikinciliğine ulaştı.

Cumhuriyet Kupası'nı iyi bir skor yaparak kazanan Sude Bay, 17 yaşında milli takım golfcüsü. 2004 doğumlu 17 yaşındaki Sude Bay, Kemer Golf Kulübü'nün sıfır handicaplı sporcusu. Babası golf pro Şenol Bay tarafından 8 yıl önce golfe başlatılan Sude Bay  Göktürk Final Okullarında eğitimini sürdürüyor. Bugüne dek TGF Cumhuriyet Kupası, TGF Federasyon Kupası bayanlar kategorisi gross birincisi,, Erdoğan Demirören bayanlar gross birincisi, İGA Golf Turnuvası bayanlar gros birinciliği golf kariyerindeki şampiyonluklar. Golf eğitimini babası golf pro Şenol Bay ile sürdüren Sude Bay, ilk kez geçen yıl Letonya'da sahaya çıkarak milli oldu.


Haber Kaynak : Kenan Yılmaz