İklim değişikliği nedeniyle tarımın daha da önem kazandığı günümüzde, Eyüpsultan Belediyesi liderliğinde, Türkiye'de bir ilk olacak proje, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek.
Başkan Deniz Köken “Tarımda Kalkınma” için kolları sıvadı

Projenin amacı; İstanbul'daki tarım alanlarında katma değeri artırmak, teknoloji destekli kalkınmayı ve sürdürülebilirliği hedefleyen pilot çalışmalar yapmak, Türkiye'nin Tarım 4.0 sürecine entegrasyonunu sağlayacak politika ve uygulamaları geliştirmek, tarım sektöründe bilgi yoğunluğu yüksek hizmet ve mal üretimini sağlamak.

Proje kapsamında çiftçilere yönelik Tarım 4.0 azaltılmış toprak işleme ve kompost eğitim çalışmaları, Tarım 4.0 ve veri temelli uygulama eğitimleri, kentsel tarım ve permakültür eğitimleri ile girişimcilik eğitimleri ve mentorluk desteği verilecek.

Ayrıca proje kapsamındaki ARGE ve saha çalışmaları, uygulama modellerinin geliştirilmesi faaliyetlerinde de bulunulacak, çeşitli seminerler düzenlenecek.

Konu ile ilgili olarak Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi projesi için çalışmalara başladık. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.