SERKAN ÇAĞRI’DAN SANATSAL ATAK
Ünlü klarnet virtüözü akademisyen Serkan Çağrı’nın , ressam ve akademisyen Şaban Tuncer ile birlikte açtığı Notist Art adlı butik sanat merkezinin açılış sergisi “Ustaların Renkleri” (Colors of the Masters) önceki gün ünlü isimlerin de katılımıyla gerçekleştirildi. Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer’in yanı sıra, Türkiye’nin dünya çapında ressamları Ahmet Yeşil, Ali Candaş, Alp Bartu, Bahri Genç, Bedri Baykam, Bubi Hayon, Devrim Erbil, Erol Deneç, Ergin İnan, Kadir Ablak, Metin Eker, Mustafa Albayrak, Mustafa Sekban, Süleyman Saim Tekcan, Şaban Tuncer, Tülin Onat, Yücel Dönmez gibi 17 sanatçının eserinin bulunduğu sergi açılışı, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ressamlar, sergi sonrasında bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘SANATÇIYA KIZ VERİLMEZ’ YARGISINI KAYINPEDER DESTEĞİYLE ATLATTIM

Fit haliyle dikkat çeken klarnet virtüözü Serkan Çağrı, formunun sırrını soran basın mensuplarına ‘Yaklaşık 8 kilo verdim,  düzenli uyuyorum, iyi besleniyorum ve  eşimin desteğiyle sağlıklı bir yaşam sürmeye başladım’dedi.


Notist Art’ı birlikte açtığı kayınpederi Şaban Tuncer’in de ressam olmasının çok büyük faydasını gördüğünü vurgulayan Çağrı, yeni oluşumlarını anlatırken  ‘Resim sanatının da olduğu bir mekan gördüğünüz gibi, neden böyle oldu derseniz ben bir ressam kızıyla evlendim ve hayatıma bir sanat dalı daha eklendi. Yıllar önce eşimle tanıştığımda , babasının ressam olduğunu öğrendim. Zamanla resme ilgim de arttı. Resim, müzik hepsi birbirini tamamlayan şeyler zaten.  Evlenmeden önce ‘Sanatçıya kız verilmez’ sıkıntılarımız vardı,  ben onları kayınbabamın desteğiyle rahat atlattım. Çünkü kendisi de sanatçı’ dedi.

Çağrı, ayrıca her şeyi ince eleyip sık dokuduklarını söyleyerek ‘Türkiye’nin dünya çapında ünlü 17 tane ressamının eserini sergiliyoruz. Dün akşam buradaki resimlere fon müziği ayarladım, bunu yaparken bazı müzikler uymadı.  O zaman resim saklanıyor. Öyle bir müzik koyuyorsunuz ki resim ortaya çıkıyor. Bu bizim ikinci şubemiz. 10 yıl önce Beşiktaş’ta açmıştık merkezimizi. Çok güzel öğrenciler yetiştirdik. Konservatuvarlara bilinçli müzisyenler gönderiyoruz’ diye konuştu. Küçük oğlu Eser’in klarnete ilgisi sorulan Serkan Çağrı ‘Eser zaten ismi gibi Eser doğdu, evdeki bütün klarnetleri sahiplendi. Neredeyse konsere gidecek klarnet kalmadı. ‘Bunu da bana verdin değil mi?’ diyerek klarnetleri sahipleniyor’ cevabını verdi.

ASLI GÖNÜL’E SERGİ AÇABİLİRİM!

Serginin konuklarından İpek Açar, yakın dostu Serkan Çağrı’yı tebrik ederek ‘Sanatın içinde olduğu her şey özeldir. Hayırlı uğurlu olsun. Her şey çok güzel tebrik ediyorum.  Sanatın her alanı; müzik olsun, resim olsun, heykel olsun biz sanatçıları çok ilgilendiriyor.  Çok başarılı olacağını düşünüyorum. Resimde Aslı Gönül’ün çok yeteneği var. Çok güzel karakalem çalışmaları yapıyor. Ama ‘’Ben kendimi rahatlatmak için yapıyorum’ diyor. İleride ben belki ona bir sergi açarım’ dedi.

Açar, yeni projeleriyle ilgili ise ‘Albümü son hız bitiriyoruz. 29 Mart'ta da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde  ‘İyi ki doğdun Kayahan’ senfonik konseri yapacağız. Nilüfer, Fatih Erkoç, Mustafa Ceceli, Serkan Çağrı, Burcu Güneş, İntizar, Yonca Lodi, Hakan Aysev, Suat Suna gibi isimler var. O akşam İskender Paydaş yönetimindeki orkestrayla hep birlikte olacağız. Ben de şarkılarımı onun için seslendireceğim’ açıklamasında bulundu.

‘BENİM DE EN BÜYÜK HAYALİM’

Serkan Çağrı’nın aynı zamanda komşusu da olan Özgün ‘Göktürk’ün kurucularındanım ben, en eskilerindenim’ diyerek sözlerine esprili bir şekilde başladı. Genç popçu, ‘Serkan’ı yalnız bırakmak istemedim, sonra ailemle tekrar geleceğiz.  Göktürk artık galeriler ve sanat merkezleriyle doldu. Benden sonra pek çok sanatçı dostum da burada ikamet etmeye başladı’ diyerek sözlerine devam etti. Dostluklarını ise ise ‘Birbirimizi spor çalışmalarında gaza getiriyoruz. Bu kadar yakın olmamıza rağmen sadece bir tane ortak projede yer aldık. O zaman da tanışmıyorduk zaten’ cümleleriyle gülümsetti.

Özgün, kendisinin de böyle bir hayali olduğunu belirterek ‘Güzel bir açılış. Göktürk’te böyle bir yer olması, Serkan’ın ailece buna katılması çok güzel. Kayınpederiyle yapması da öyle. Benim de en büyük hayalim ama biz yemek üzerine yapacağız. Hem buraya paket göndeririz’ diyerek tüm davetlileri güldürdü.

Serkan Çağrı, son olarak 18 Mart’ta Fulya Sanat’ta Çanakkale Şehitleri anısına bir konser programlarının gerçekleşeceğini anlatırken, eski bir anısını da paylaştı. Çağrı, konserde beraber çalacakları İskender Paydaş’ın yıllar önce kendisini Atiye ile tanıştırdığını söyleyerek ‘Benim albüme  Atiye vokal yapmıştı, İskender Paydaş o dönem  ‘Çok ünlü olacak’ demişti. O zaman daha kimse bilmiyorken inanılmaz bir sesi olduğunu biz herkese söylemiştik’ şeklinde konuştu.