SERAP BAŞOL'un son kitabı BÜYÜLÜ YOL'un imza günü Göktürk Read & Rest Kitabevi'nde.

BÜYÜLÜ YOL
Bir amaç için yürüyorsun. Her gün bir varış noktasına erişmek, yolun sonunda da belirlenmiş hedefe ulaşmak diye bir amacın var. Yol güzergahı belli, önünde engeller var, engellere meydan okuyorsun, fırtınada, dağlarda, uzun yollarda donanımın ve gücün ölçüsünde ilerliyorsun. O amaç dışında herşeyden soyutlanıyorsun. Bir süre sonra amaç ta siliniyor, sadece yürümek kalıyor. Birlikte, yalnız, ya da yol arkadaşlarıyla birbirini kollayarak yürümek, akşamları yemek sofrasında günü ve başka şeyleri paylaşmak.. ve böyle sadeleşmiş, soyutlanmış bir dünyada yürürken seni saran doğanın güzelliği, görkemi, insanların sıcaklığı, yoldakilerle aynı amaca yönelmiş olduğunu bilmek insanı kendisiyle, derin düşüncelerle ve içindeki farkındalıkla başbaşa bırakıyor. Her küçük ayrıntıya dikkat eder oluyorsun. Senin için anlam ifade eden ayrıntılara adeta büyüteçle bakıyorsun... ve yürüyorsun. Yoldan ayrılmak istemeden yürüyorsun. Yolun beklenmedik bir noktasında büyülü, masalsı mucizelerle karşılaşmaksa işin ödülü…

Read & Rest Kitabevi
Adres : İstanbul Caddesi Arcadium Çarşı Göktürk - Eyüp / İSTANBUL
Telefon : 0212 322 31 18



Serap Başol Kimdir?

ODTÜ İşletme Fakültesi mezunu. Bankacılık sektöründe yöneticilik kariyeri yaptı. Serbest eğitimci olarak yönetim deneyimlerini aktardı, İş Dünyasını ardında bırakarak Sanat Tarihi – Resim Teknikleri – Felsefe - Çağdaş Sanat eğitimleri aldı. Dışavurumcu, deneysel sanat çalışmaları yaptı. Resim, fotoğraf, baskı, yerleştirme, alanlarında sanat çalışmalarını ve sergilerini sürdürüyor.

2010 Yeşil Dünya Hareketi küratörü, 2001-2009 İTÜ Mimarlık fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle “Mimarlıkta Geri Kazanım – Kentsel Ekoloji” içerikli proje dersleri ve atölye çalışmaları yürüttü. 2003-2011 yılları arasında İstanbul ve Ankara’da “Atık Sanat Olunca” adlı sergilerin ve atölye çalışmalarının küratörlüğünü yaptı. 2006’da Gölyazı Sanat Kampı projesine, 2007’de Kaş Sanat Kampına, 2008’de KKTC kurtuluş bayramı sanat etkinliğine, 2009’da Rotary Su ve Çevre Forumunun düzenlenmesine, İTÜ Taşkışla’daki “Eko-Tasarım Buluşmasına”, 2010´da İstinyePark Yeşil Hareket projesinin yürütücülüğüne katıldı.

Yayınlar: Mavi Yolculuk - Özgür Balıklar Nereye Gider? kitabı Beyaz Yayınlarından çıktı. Kitap gezgin ruhlu bir balığın iç ve dış dünyasındaki arayış ve uyanış yolculuğunu anlatıyor.

Sanat, seyahat, yeşil yaşam, deneme yazıları, makaleleri Lebriz Sanal Dergi´de, www.kadinlararasi.com ve NatureLife dergisinde ( www.naturelifemagazine.com ) yayınlanıyor.

“Akdeniz’de Su” kitabı ortak yazar ve editörlerinden.

“Yeşil Sanat ve Çevre Bilinci” üzerine söyleşileri: 2010- CNN Türk Yeşil Aşkı, Açık Radyo "Yeşil Sanatçı", 2008- NTV Yeşil Ekran, “Yeşil Sanat”, TV 1 “Söz Sizin”, 2008-2009- İTÜ Mimarlık Taşkışla -“Kentsel Ekoloji Üzerine Öncü Senaryolar ve Açılımlar” paneli, 2007- Finansbank ve YAÇED “Akdeniz’de Su” kitabı basın toplantısı, 2005- Atina, MIO-ECSDE uluslararası konferansta sunum -“Atık Sanat Sergileri ve Atölyeleri”, 2004- İTÜ Mimarlık -“Atık Alan Dönüşümü”, YüzyılIşıl Okulları - “Su ve Kültür” etkinliği, 2004- Kahire MIO-ECSDE genel kurul toplantısında sunum, 2003- Yüzyılışıl Okulları- “Atık Sanat” söyleşi, 2003- Enka Okulları forum -“Eğitimde Sanatın Yeri”, 2003- Açık Radyo söyleşi -“Sanatla Çevre Bilinci”, 2002- İTÜ Mimarlık konferans -“Mimaride Geri Kazanım Örnekleri”.