Bosna Hersek’ li kardeşlerimiz yaklaşık 24 yıl önce çok hazin bir savaştan sonra derin acılarını kalplerine gömüp yeniden hayata başlayan bir ulus...
Nerdeyse Saraybosna da şehrin her köşesinde savaş şehitlikleri var. Saraybosna ülkenin başkenti ve yürüyerek tüm şehri gezmek mümkün. Gezerken de ilk gözüme çarpan bu şehitliklerden bir tanesiydi. Ne yazık ki 1992 yılında bombalamalar da hayatını kaybeden bebek ve çocukların şehitliğiydi. Ruhları şad olsun diyerek dualarımla onlara selam yolladım. Bütün yaşanan bu acılara rağmen hala yüzleri gülümseyen neşeli insanlar Bosna Hersek’ liler.  Ülkemizde de yaşayan Bosna Hersek’ten gelmiş Türkiye de kardeşlerimiz var elbette. Ülkede savaştan sonra sanayi olmadığı için genelde yurt dışında yaşayan akrabaların desteğiyle geçinmekte halk. Barış ve huzur istedikleri tek şey olmuş elbette. Osmanlı imparatorluğu zamanında birçok köprüler ve Osmanlı tarihinden yapıtlar da birçok yerde göze çarpıyor. Birçok Osmanlı yapıtı köprü ve tarihi eserler Osmanlıdan büyük miras olarak muhafaza ediliyor ülkede. Fatih Sultan Mehmet’ in annesinin evinin önünden de geçtim. 
Türk mahallesinde Bosna Hersek’ li Türkler hala yaşamakta ve Türk gelenekleri de tabi ki yaşamakta. Türk kahvesi gibi:)ikramlarında biraz fark da olsa şekersiz yanında tarçınlı şerbetle servis ediyorlar, hala düğünlerinde bizdeki gibi konvoy var ve konvoy arabalarına yeşil ay yıldızlı eski Türk bayrağını tüm Bosna Hersek halkı kullanmakta bizlere olan sevgilerini bağlarını yaşatmaktalar. 

 

Bosna Hersek’ in ikinci büyük şehri Mostar’ da ki tarihi köprü yeşillik ve nehirlerle süslenmiş doğasıyla insanı büyülemekte... Bektaşiliğin ve Sufizm’ in en değer verilen Blagaj(Blagay) derviş tekkesini de ziyaret etme fırsatı buldum. Bu seyahatlerim boyunca özel röportajlar verdiğim Bosna Hersek ünlü televizyonu Face Tv de benimle beraberdi. 
 
Özel çekimlerle de Bosna Hersek ’lilere stüdyoda Boşnak’ça Rajbolese Sultan Süleymane şarkılarını Boşnakça yorumlayarak Boşnak kardeşlerime barış ve kültür elçisi olarak biz bir canız kardeşiz mesajını verdik. 28 mayıs 2016 cumartesi  akşamında iş adamı Kemal Ulusoy un kurduğu Bosna Hersek ata kültür merkezinde  Fatma Emine haute couture ün bana özel hazırladığı kostüm ile  Bosna Hersek’teki diğer ülkelerin büyükelçileri devlet büyüklerinin davet edildiği resepsiyonda dünyaca ünlü Türk dansçıları Suzan & Onur çiftinin danslarıyla eşlik ettiği bir Türkçe Boşnakça ve bir çok lisanda eserler seslendirdiğim özel bir resitalle ülkemi ve Bosna Hersek le kardeşliğimizi pekiştirmenin huzuru ve mutluluğuyla vatanıma döndüm. New Göktürk dergimizi arşivine alan birçok devlet büyükleri ve büyükelçilerde dergimiz için modern ve kaliteli Türk basını ismini yakıştırdılar.