Göktürk’ün en lezzetli ve tasarım detaylarının öne çıktığı şık restorantı olmaya aday olan Salash Gurme, geleneksel Türk mutfağını müşterileri ile buluşturuyor.


Salash Gurme geleneksel Türk mutfağının orijinal damak tadı ile birleşen enfes özel menüsü, dekorasyonu, oryantalist ambiyansı, sunumu ve müzik seçimleri ile sizleri ağırlıyor. Markanın sahibi Aziz Oruçoğlu mekanı yaklaşık 7 ay gibi uzun bir sürede hazırladıklarını, restoranın mimarisini ise Emre Özdeğer tarafından tasarlandığını söyledi.


Tarih ve Restoran bir arada!
Restoran içerisine girdiğinizde sizleri tarihi şövalyeler karşılıyor. Masalarda Amerikan servis olarak eski gazete küpürleri kullanırken mekan içerisinde dekor amaçlı birçok farklı antik eşyaya rastlamanız mümkün. Eski radyolar, çevirmeli telefonlar, 45’lik plaklar, 1. Dünya savaşından kalma silahlara kadar uzanan birçok tarihi eser mevcut.


Salash Gurme Tarihi havası ile bir Restonrat’tan daha fazlası
Kahvaltı çeşitleri, zeytinyağı mezeler, pideler, pizzalar, hamburger menüsü, şarküteri ürünleri, ızgara ve kebab seçenekleri ve özenle hazırlamış tatlı çeşitleri, bitki çayları farklı lezzetlerde hazırlanmış kahve seçenekleri yanı sıra tatlı ürünleri de mevcut.


Şarküteri
Şarküteri reyonunda bizleri bilgilendiren Salash Gurme ustası, Balıkesir ve Trakya yöresinden gelen etlerin dinlendirilerek kullanıldığını kesinlikle dondurulmuş gıda kullanılmadıklarını söyledi. Yöresel lezzetler ile hazırlanmış dry aged steak, kuzu tandır, kafes pirzola, küşleme, füme et, kavurma, pastırma, köfte, t bone steak, kuyruk yağlı kuzu şiş, kuzu tandır, özenle hazırlanmış acılı kebap çeşitleri, soslu et ve bonfile Salash Gurme şarküteri reyonunda sizleri bekliyor.



Ordu Yöresel Tostu’nu yemelisiniz.
Ekşi maya ekmeği arasında özenle hazırlanmış el yapımı sucuğun kullanıldığı, beş çeşit peynir ve baharatlar ile 15 dakika gibi bir sürede pişirilen Ordu Yöresel Tostunu yemenizi tavsiye ediyoruz.


Adana Böreği
Baklava hamurundan hazırlanan, bol peynir çeşitlerinin bir araya gelmesiyle oluşan bir su böreği çeşidi olan Adana Böreği, yaklaşık 20 dakikada hazırlanıp döküm tavada servis ediliyor. Gerek sunumu gerekse lezzeti harika olan Adana Böreğini denemelisiniz.

İçecek
Zengin içecek menüsünde ise ‘‘vitamin bar’’ olarak adlandırılan taze meyve suları, bitki çayları, kahve çeşitleri, kokteyl içecekleri, detoks çayları, maça çayı, Osmanlı şerbetleri bulunuyor. Şalgam suyunda ise oldukça iddialılar.


Pasta
Dondurma çeşitleri, Tiramisu ve el yapımı orijinal tarif pasta seçenekleri mevcut. Hazırlanan pastalarda Belçika çikolatası kullandıklarını özellikle belirttiler.

Tatlılar
Türk tatlısı olarak tahinli kabak tatlısı, sütlü kadayıf, günlük Gaziantep’ten gelen baklavalar bulunuyor.

Salash Gurme
Adres :
Mithatpaşa mah Selanik bulvarı No:157/1 Kemerburgaz - Göktürk
Sosyal Medya : instagram.com/salash_gurme/