SABAHATTİN CAMCIOĞLU YAĞLIBOYA PEYZAJ SERGİSİ

1951 yılında Bulgaristan-Kırcaali’ de doğdu. Beş yaşında resme başladı. Babası şair, teyzesi ressam, sanatçı bir aileden geliyor Sabahattin Camcıoğlu. Eğitimini Bulgaristan’da Ivan Stanivof atölyesinde gördü. Teyzesinin de ressam olması sebebiyle onun bilgi ve tecrübesinden çok istifade etti. Kendi ifadesiyle “dünyayı tanımadan önce boya kokusuyla tanıştı”. Ekmekten, sudan sonra hep resim düşündü ve sanatıyla meşgul oldu. Dünyanın tüm renklerini, şelalelerin akışını, yağmurun, kuşların ve hatta doğanın sesinden aldığı ilhamla oluşturdu kompozisyonlarını.
Tabloları, Camcıoğlu’ nun nefesini temsil ettiği gibi, tarzı ve peyzajları imzası olmuş, bilimi metafizik boyutta kullanan, izlenimci, kültürlü, özgür, kendinden verici ve gerçek bir paylaşımcı sanatçı. 1980’ de Bulgaristan’ dan göçüp Türkiye’ye yerleştiğinde hayatını sürdürebilmek için yeteneğini birçok işte kullanarak geliştirmiş ve nihayet sanatıyla baş başa kalarak birbirinden güzel eserlerini üretmeye devam etmiştir. Sayısını kendisinin bile bilmediği kadar çok öğrenci yetiştirmiş, bunlardan bir çoğu ülke genelinde ün kazanmıştır.

Üstün yeteneği sayesinde başardığı sanatının eserleri yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da birçok koleksiyonda yer aldı. Empresyonist resmi hayallerinin, rüyalarının renk ve ahengini katarak yorumlaması nedeniyle Avrupa’da eserleri beğeni kazanmış ve ismi bilinen nadir sanatçılardan biri olmuştur. Sabahattin Camcıoğlu tam bir halk adamı, doğa aşığı, varlığı da yokluğu da paylaşmayı bilen, halkın ve evrenin nabzını tutarak ilhamlanan bir sanatçı...

Benlik gütmek yerine benliğinden sıyrılmayı tercih ettiği için kişisel hiç bir sergi açmamış ancak eserlerini halkla buluşturmak için sanat galerilerinin taleplerini ve koleksiyonerin beğenisini tercih etmiştir. Hayatı ve sanatı atölyelerden öğrendi ve atölyesinde sürdürüyor. Sevgiler ve iltifat onu şımartıp baştan çıkarmadı. Aksine sanatına platonik bir aşk besledi her daim. Hayatın içinden gelip adeta kendine has mahalli üniversitesini kurdu. Pratiğe en uygun teoriyi hayatına ve sanatına adapte etti.

istivasanatİstiva Sanat Merkezi Sabahattin Camcıoğlu’nun 60 yılı aşkın sanat tecrübesiyle ürettiği eserlerindeki büyük ustalık ve renk anlayışı içinde resmederek tabiatı ve denizi yansıttığı 40 eserini izleyiciyle buluşturuyor. Eserlerindeki; kurguların sağlamlığı, renklerin uyumu, fırça tekniği, ışığı kullanmasındaki başarı, konuyu anlatım biçimi, atölyelerde geçen ömrü ile aldığı köklü eğitim ve tarzı empresyonist resimde sanatçıyı ayrı bir yere koymaktadır.


Sabahattin Camcıoğlu Yağlıboya Resim Sergisi, 16Aralık 2017 - 16 Ocak 2018tarihleri arasında ücretsiz olarak İstiva Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

İSTİVA SANAT MERKEZİ
Aysun Ercan Mert
Küratör 
Melih Şahin
Direktör
+90 (551) 112 18 59 
Açılış/Kokteyl: 16 Aralık Cumartesi , saat 16.00
Adres: İstanbul Caddesi Göktürk Suites No: 1/25-26 Göktürk/EYÜP
İrtibat: 0551 112 18 59