Life Coaching Pınar Erdem'in ilk köşe yazısı
--------------------------------------------

GÜNEŞ HERKES İÇİN FARKLI ÇEPHEDEN DOĞAR

Güneş'in doğmadığı gün yoktur;
Dün dünde kaldı, Bugünü yaşamak ise şimdiki zamandır.
Şu anda ne yapıyorsunuz?
Şu anda nelerle boğuşuyorsunuz? 
Şu anda hangi fikrin, hangi yaşamın, hangi hedeflerin temellerini atıyorsun?
Zihninizde ayrıntısını belirlemeye çalıştığınız projeniz nedir? 
Önemli olan tüm bu sorulara verilecek cevapları bulmanızdır. 

Geçmişle yaşamayı sürdürmek bana göre hayatı çöpe atmaktan farksızdır. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Geçmiş her zaman yok olmuştur.
Yüz yıl önceki ormanların yok olduğu gibi, yüz yıl sonrada sokakların, mahallelerin nasıl bir şekil alacağını da bilmiyoruz. Hepimizin hayatı diğer bir hayat ile karşılaştırıldığında parıldayan bir yıldız kadar güzel görülebilir. Acaba gerçekten öyle midir?

edense bir başkasının yaşantısına özenme insanoğlunda fazlaca vardır, bence insan yalnızca kendi yaşantısı ile ilgilenmelidir, Bir insanın kendisine yapacağı kötülük karşılaştığı zorluklara teslim olmasıdır. Hayat engellerle doludur. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hepimiz engellerle savaşmayı öğrenmeliyiz. Kim olursa olsun tüm insanlar bir gün mutlaka o engellerle yüzleşecektir, bazen engeller insanlara pozitif yansır bazende negatif yansır. Zengin veya fakir ünlü ve sıradan herkes. Hayatın uzun bir yolculuk olduğunu düşünerek adım adım saniye saniye yaşarız. Bu yolculuk da gözlerimizin kapatıldığı her gecesinde üzerimize güneşin doğdurulmadığı bir sabah daha olmamıştır. Güneş mutlaka her gecenin sabahında doğmuştur.

Yeryüzünde kiminle konuşursanız konuşun acı çekmeden yüzüne güneş doğan insan yoktur. Karla, tipiyle, yağmurla, depremle, felaketle, yoksullukla, kötülüklerle, hastalıklarla boğuşmaya mecbur kalmış onlarca insan tanırız, acı çekmeyen, zorluk yaşamayan insan yok gibidir. Siz pozitif olun kara gecelerin sabahında güneşin mutlaka yüzünüze doğacağına inanın, çünkü evrende yaşadığımız olaylar nedensiz değildir hepsinin mutlaka bir nedeni vardır. Yaşadığınız negatif bir olay mutlaka ilerisi için pozitif bir nedene dönüşecektir. Şu anda en değerli şey mutlu olmak ve anı doya doya yaşamaktır ve yaşamayı öğrenmektir. Yaşam geriye adım atmaz, geçmişle ilgilenmez, her şey ilerisi içindir gelecek içindir. Çok zaman geleceğin güzel olacağını düşünerek zor günlere katlanıyor ve kendimizi pozitif olarak motive ediyoruz, Günün doğuşu da batışı da sizsiniz. Değişerek, gelişerek, hayatınıza anlam katarak, kabuğunuzdan çıkarak, kendinizi keşfederek, bi gayret göstererek mutlu olmanın yollarını bulun, mutlu olun, mutlu kalın.
ÇÜNKÜ MUTLU OLMAK HERKESİN HAKKI.

Life Coaching Pınar Erdem
            ⁠⁠⁠⁠