Ömer Saçaklıoğlu vefat etti

Metal Yapı Konut'un kurucusu Göktürk ve Kemerburgaz semtinde yaptığı konut projelerine ile yakından tanıdığımız Ömer Saçaklıoğlu yaşamını yitirdi.

Ömer Saçaklıoğlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

ÖMER SAÇAKLIOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir. Şanlıurfa'da babasının tüccar ve büyük et imhalathaneleri bulunmaktadır. Daha sonra İstanbul'a gelen Saçaklıoğlu ailesi, İstanbul'da da bu işlerine devam etmiştir.

İstanbul'da Aygaz bayiliği yapmaya başlayan Saçaklıoğlu ailesi, Koç Grubu'nun en büyük Aygaz bayisinin sahibi olmuştur. Anadolu'ya likit gaz taşımacılığı yapmaya başlayan aile, buradan kazandığı parayla İstanbul'un çeşitli yerlerinden Ömer Saçaklıoğlu'na arsa almıştır.

Küçük yaşlardan itibaren ticari hayatın içerisinde yer alan Ömer Saçaklıoğlu, enerji ve tekstil sektörlerinde yer aldıktan sonra Kemerburgaz ve Göktürk'te konut üreterek inşaat sektöründe büyüdü.

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte İstanbul geliştirdiği gayrimenkul projeleriyle dikkat çeken Saçaklıoğlu, son olarak Levent'te Yeşil GYO ile birlikte İstanbul Tower 205 adlı gökdelen projesini inşa etmişti.

2016 yılında Doğa Koleji'ni satın alarak dikkatleri üzerine çeken Ömer Saçaklıoğlu, 2019 yılında kurumun yönetimini İTÜ tarafından kurulan vakfa devretmişti.

Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz...


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz