Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkması klima satışlarını artırırken, Göktürk Daikin Klima sorumlusu Melek Demircan bilinçli klima seçimi ve kullanımı konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Klima hasta etmez, yanlış kullanım hasta eder.

Unutmayın buradaki iki önemli nokta; periyodik bakım ve doğru kullanım. Gerektiği gibi bakım yapılan ve gereken değerlerde kullanılan klimalar alerji, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yol açmaz. Hatta iyi bile eder. Yeter ki, etkin ve verimli bir filtreleme yapabilen iklimlendirme ürünlerini seçin.

Artık klimalarımız çok daha sessiz çalışıyor. Daikin’in yeni ürettiği modeller, hafif bir yaprak hışırtısı veya sakin nefes alma seviyesi olan 19 dB(A) (Ses Basınç Seviyesi) kadar sessiz bir seviyede çalışıyor. Bu sayede sağlıklı ve konforlu bir klima ortamında, hiç rahatsız olmadan rahatça uyuyabilirsiniz.

Sezonsal verimlilik kriterleri elektrik faturalarına olumlu bir şekilde yansıyacak. İklim kuşakları baz alınarak belirlenen yeni kriterlere göre çalışan cihazlar hem yüksek enerji verimliliği ile çevre dostu bir performans sergileyecek, hem de enerji tasarrufu sağlayacak.



Klima alırken seçeceğiniz markanın ve modelin verimliliğinin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulayan Göktürk Daikin Klima sorumlusu Melek Demircan, yapmanız gereken en önemli iş; klima alırken A enerji sınıfı ya da inverter teknolojisine sahip bir cihazı tercih etmektir. Sürekli dur kalk yaparak çalışan eski tip klimalar yerine, kendisini rolantide tutarak daha az enerji harcayan klimaları almak akıllıca olacaktır. Bu sayede hem faturalarınız kabarmaz hem de klimanız düşük enerji sarfiyatı yaptığı için çevrenin korunmasına katkıda bulunmuş olursunuz dedi.

Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir klimanın insan sağlığına ciddi zararlar verebileceğini belirten Melek Demircan, hangi konumda olursa olsun klimanın rüzgarının karşısında durulmaması gerektiğini söyledi.



Klima çarpmalarının nedeni klima rüzgarının karşısında bulunmaktan kaynaklanıyor.
Klimaların oluşturduğu rüzgarın ortamda bulunanları rahatsız etmemesi içinse manuel ve otomatik kanatçıklardan istifade edilmesi gerekiyor. Bu kanatçıklar gerektiği şekilde ayarlanıp kullanıldığında ise klimaya bağlı herhangi bir rahatsızlığın olması sözkonusu değil.
 

Sağlık açısından yaz aylarinda ev ve işyerlerindeki sicaklik dis ortam sicakliginin 6 derece kadar altinda ve yuzde 35-50 arasinda nemin ideal kosullar oldugunu belirten Melek Demircan, bu değerleri sağlayan en ideal cihazların da klimalar olduğunu dile getiriyor. İnsan sağlığının klimalardan olumsuz etkilenmemesi için,bir klima cihazım olsun mantığıyla hareket edilmemesi, kalitesi kanıtlanmış ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. 

Uzun yıllar beraber olacağınız klimayı satan firmanın tüketici memnuniyetini ilke edinmiş, tüketicini bilgilendiren, keşif ve montaj hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen, servis ağı güçlü, kaliteden taviz vermeyen bir firma olması gerekiyor.

Klima satın alırken ise kullanılacak cihazın modeli ve kapasitesi hakkında uzman kişilerin tavsiyesine başvurulması gerekiyor. Melek Demircan klima alırken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise şöyle sıralıyor:

- Isıtılması ve soğutulması düşünülen alanın ısı kayıplarının ne kadar olduğu
- Hangi model klimanın kullanılması gerektiği önemlidir.
- Elektrik enerjisini konfora dönüştüren cihazlar olarak da tarif edebileceğimiz klimaların ısıtma ve soğutma kapasiteleri binanın yapısına, iç ve dış ortam şartları gibi birçok parametreye bağlıdır ve mutlaka uzman kişiler tarafından hesaplanmalıdır.
- Teknik etüd yapılmadan kullanılan cihazlardan tam verim alınamayacağı gibi maliyet ve işletme bedelleri de daima yüksek olacaktır.

-Klima cihazlarının seçimi kadar montaj yeri ve montaj şekli de çok önemlidir. Bu nedenle klima, uzman ve tecrübeli bir ekip tarafından teknik özellikler ve tüketicinin isteği de göz önünde bulundurularak tam bir estetik arzedecek şekilde monte edilmelidir.
Daikin klimalardaki indirim fırsatını kaçırmayın. Bu yazı serin serin karşılayın.  
YÜZDE YÜZ SERİNLİK %25’E VARAN İNDİRİMLE!

Daikin Göktürk
Adres : Göktürk Merkez Mah. Göktürk Cad. Life Istanbul Günbatısı Sitesi A Blok No :54/A-2 Eyüp İstanbul
Tel : 0212 322 63 60
GSM : 0506 128 95 49
www.karmaiklimlendirme.daikinturkiye.com