Yeşil Orman işletme ortakları İş insanı İsmail Yanarateş ve Kamil Topal’ın hayallerinde hep pilot olmak vardı. Bu hayallerini gerçekleştirip şimdi ise çıtayı daha da ileriye taşıdılar, Restoranlarına müşterilerini uçakla getirmeyi hedefliyorlar.



New Göktürk Dergisi sahibi Kenan Yılmaz Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı’nda İsmail Yanarateş ile bir araya geldi. Havada hem kokpit tecrübesi yaşayıp hem de keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.


Türkiye’de Sportif Havacılık nasıl buluyorsunuz?

Uçmak benim için öncelikle bir tutku. Hobi amaçlı başladım pilotluğa, sonrasında gördüm ki aslında sportif havacılık özellikle Türkiye'de olması gerektiği yerde değil. Bunun için projeler gerçekleştirdik, hobi amaçlı ve sportif uçuşlar ve bölgesel uçuşlar için bir havayolu şirketi kurduk.

Havayolu şirketi ile ne gibi hizmetler vereceksiniz?

Kendi restoranımıza müşterilerimizi uçakla getirmeyi planlıyoruz. İsteyen müşterimizi İstanbul boğazında Bebek’te bir Restorana kahve içmek için uçakla getirip götürmeyi hedefliyoruz.

Sadece İstanbul içi mi olacak uçuşlar?

Hayır tabiki. Boğazdan uçakla kalkıp, Adalara, Ege’ye veya Türkiye’de istedikleri yere seyahat edebilecekler.

Kokpit Tecrübesi olacak mı?

İstanbul semalarında kokpit tecrübesi yaşatmayı planlıyoruz. Hobi amacı uçuşlarımızda misafirlerimiz uçak kullanabilecek.

Uçaklarınız kaç kişilik?

Uçaklarımız 4-6 kişilik, müşteriliermizi istedikleri yere çok rahat ve çok uygun fiyata uçurmayı hedefliyoruz. Aslında biz buna uçak taksi diyebiliriz.

Uçak taksi nedir?

Kısa mesafeli bir seyahat için düşük maliyetli bir yolculuk arıyorsanız, hava taksimiz müşterilerimiz için en uygun seçenek olacaktır. Uçak taksi projemiz ile Denize de iniş kalkış yapmayı planlıyoruz, bu noktada ulaşımı ciddi anlamda rahatlatacağını düşünüyoruz.