Mustafa Keser, Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsutlan ilçe Başkanı Sinan Akçiçek'in ve teşkilatı'nın düzenlediği protesto ve basın bildirgesi sonrasında bir basın açıklaması yaptı.

Grubun dağılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mustafa Keser de hiçbir siyasi partiye üye olmadığını, daha önce gelen milletvekilliği tekliflerini de kabul etmediğini söyledi.

Konuşmalarının siyasi olmadığını vurgulayan Keser, "Dinimizi, imanımızı, Allah'ımızı, kitabımızı bilen biri olarak silah arkadaşlarıyla birlikte bu ülkeyi bize kazandıran Ulu Önder Atatürk'ümüzü de yüzlerce defa televizyonda anmış, şükran duygularımızı ifade etmişimdir." diye konuştu.

Keser, ayrı bir konser programı olduğu için Hatay'a gidemediğini ancak giden sanatçılara yönelik olumsuz açıklamalara da tepkisiz kalmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Televizyonda söylediği cümleleri yineleyen Keser, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, değerli arkadaşlarımla ilgili, eleştiri demeyeceğim eleştiri ile ilgisi yok bu işin, hakarete varan sözlerini kınıyorum' dedim." ifadelerini kullandı.

Askerlere veya şehit ailelerine hakaret etmesinin mümkün olmadığını aktaran Keser, daha önce televizyonda söylediği sözlerin çarpıtıldığını dile getirdi.

Aşk, sevgi, üzüntü gibi duyguların her zaman ağıt ve türkülere yansıdığına işaret eden Keser, "Biz müzisyen insanlarız kimseyle bir derdimiz olmaz, kimseye hakaret etmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Hatay'a giden sanatçılar arasında yer alan klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ise Hatay'a Mehmetçik'e destek için gittiklerini ifade ederek, ortak değerler üzerinden hareket edilmemesinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.