Göktürk semtinde artan araç trafiği nedeniyle vatandaşların farklı yolculuk taşıtları kullanımı artmaya başladı. Trafiğe takılmadan iş yerinize, toplantınıza veya yetişmek zorunda olduğunuz yerlere rahatlıkla ulaşablirsiniz. Martı scooter ile alakalı detaylı bilgiye resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 

MARTI'NIN KULLANIMI NASIL, ÜCRETİ NE KADAR?
Öncelikle Martı uygulamasını telefonunuza indirin, ardından cep telefon numaranız ile uygulamada kaydınızı tamamlayınız. Haritada yakınınızda hazır bekleyen Martı’yı bulduktan sonra kilidi açın ve harekete geçiniz. Yolculuğa başlamak için 1,99 ₺ , her bir dakika için ise 0,59 ₺ ücret ödüyorsunuz. MARTI'yı diğer insanlara rahatsızlık vermeyecek şekilde park ederek ve yolculuğunuzu sonlandırabilirsiniz.

MARTI'NIN KONTROLLERİ NASILDIR?
Martıyı hareket ettirmeniz için ayağınızla bir iki kez it ve hızlanmak için sağdaki butonu kullanabilirsiniz. Fren için ise soldaki düğmeyi kullanarak hızınızı yavaşlatabilirsiniz.  Göktürk mahallesinde şimdilik 30 adet MARTI bulunuyor, ilerleyen zamanlarda MARTI sayısının talebe göre artması bekleniyor.




Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz