AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı, Eyüp Belediyesi Kurtkemeri Sosyal Tesisleri'nde 3 bin kişilik iftar yemeği verdi. Düzenlenen iftar yemeği programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ailesiyle birlikte katıldı.

AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aziz Babuşçu'nun katılımıyla gerçekleşen iftar programında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan temsilciler ve çok sayıda AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı üyesi de hazır bulundu.

Düzenlenen programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Ramazan Ayı'nda Eyüp Sultan’da iyiliğe, kaynaşmaya, doğruluğa, paylaşmaya, yenilenmeye niyet ettik. İftar sofralarımızda binlerce konuğumuz oldu. Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve dayanışma duyguları içerisinde, hep birlikte dualarla açtık orucumuzu. Ben şimdiden bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aziz Babuşçu ise konuşmasında şunları söyledi "Bugün Sayın Başbakanımız Sarayova Srebrenitsa'da. Çünkü bundan 20 yıl önce Avrupa'nın göbeğinde, birleşmiş milletlerin güvencesi altında oldukları deklare edilen bir millet sırf müslüman oldukları için Srebrenitsa'da katledildiler, soykırıma tabi tutuldular. Her yıl müslümanlar, toplu mezarlardan çıkardıkları yavrularının, eşlerinin kemikleriyle Srebrenitse'da defin törenleri yapıp o katliamı hiç unutmamak üzere yaslarıyla anıyorlar. İşte Başbakanımız bu anmada bulunmak üzere Srebrenitsa'da. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönem, Avusturya ziyaretinden dönerken, Balkanlar'ın Bilge Kralı Aliya İzzetbegoviç ölüm döşeğindeydi. Uçağını, yanındaki arkadaşlarının güvenlik gerekçesiyle çok riskli olduğunu söylemesine rağmen Sarayova'ya indirtti. Yanına kimseyi almadan hastaneye gitti ve Aliya'yı ölüm döşeğinde ziyaret etti. Rahmetli Begoviç, Cumhurbaşkanımız elini tuttuğunda, ona Balkanlar'ı emanet etti. Recep Tayyip Erdoğan'a 'Evladı Fatihan olan bu coğrafya sana emanettir' dedi. İşte bugün sayın Başbakanımız bu emanetin gereğini yapmak üzere Srebrenitsa'da. Rabbim bizi nasıl Ramazan'a kavuşturduysa, inşaallah Kadir Gecesi'nin bereketinden yararlanmayı da hepimize nasib etsin ve bizi bayramla buluştursun. Ama öyle bir bayramla buluşalım ki müslüman coğrafyalarda hiç bir müslümanın kanının akmadığı, huzurun ve barışın hakim olduğu, mazlumun ve mağdurun olmadığı bir bayram. Böyle bir bayram lutfetmesini ve bir sonraki Ramazan'a kavuşturmasını Rabbimizden diliyoruz"