Yürüyüşe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi Eyüpsultan ilçe teşkilatları ile çok sayıda Eyüpsultanlı vatandaş katıldı.
 

“TÜRKİYE SADECE 780 BİN KİLOMETREKAREDEN SORUMLU DEĞİL”

Bakan Süleyman Soylu yürüyüş öncesi Göktürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Bakan Soylu konuşmasında, AK Parti iktidarında yapılan yatırım ve atılan adımların yarım kalmaması için 24 Haziran seçimlerinin son derece önemli olduğunu dile getirerek şöyle devam etti; “Türkiye sadece 780 bin kilometrekareden sorumlu değil. Bir taraftan Somali'ye uzattığımız el, bir taraftan Myanmar'a, Filistin'e uzattığımız el yarım kalmasın. Milli gelire oranla dünyada mağdur ve mazlum ülkelere yardım eden birinci ülke Türkiye hayalimiz yarım kalmasın. Sırtımızı dünyada bizden medet bekleyenlere dönmemiz bu saatten sonra mümkün değildir. Biz ekonomisi güçlü, ayakları üzerinde güçlü duran bir ülke olmalıyız ki 780 bin kilometrekarenin etrafına da aynı huzuru ortaya koymalıyız.”

“TERÖRİSTLER KAÇACAK DELİK ARIYOR”

“Devletin güçlü iradesini ortaya koymasıyla teröristler kaçacak delik arıyor. Uyuşturucu ile mücadelede de önemli mesafe aldık. Daha fazla yol alacağız. Güzel İstanbulumuz Türkiye'nin ve dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri olacak. Bu bizim size sözümüzdür. İstanbul'da ve Türkiye'de uyuşturucu meselesini gündemden çıkarmayan namerttir. Şimdi İstanbul'un her yerinde bekçilerimiz düdüklerini çalıyor. Bir taraftan teknolojik birtakım gelişmelerle bir taraftan uzman ve eğitimini almış arkadaşlarımızla şehirlerimizi en güvenilir hale getireceğiz.”

“İMF'YE MAHKUM OLALIM İSTEDİLER”

"İstediler ki IMF'ye mahkum olalım, istediler ki kendi ayaklarımız üzerinde durmayalım, özgürlüklerimizi ve inançlarımızı yaşayamayalım, istediler ki çocuklarımız okumasın, istediler ki yüzde 7 bin 500, yüzde 8 bin gecelik faizlerle bunların öz güvenlerini alt üst edelim. İstediler ki bu ülkenin insanlarının yarına ait umutlarını alt üst edelim. Biz bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptık. Selçukluyla Malazgirt'te güzel başlangıçlar yaptık, Osmanlıyla Söğüt'te güzel başlangıçlar yaptık, Ankara'da Cumhuriyetimizle güzel başlangıçlar yaptık, çok partili siyasi hayatta demokrasiyle güzel başlangıçlar yaptık ve 2002'de Recep Tayyip Erdoğan'la çok güzel başlangıçlar yaptık. Şimdi hep birlikte yeniden güzel başlangıç yapmak için adım atıyoruz. İşte burada Cumhur İttifakı ile Milliyetçi Hareket Partili ve AK Partili kardeşlerimizle Türkiye'nin yarınlarına yeni ufuklar çizmeye adımlar atıyoruz. İşlerimizi yarım bırakmayalım. PKK ile mücadele ediyoruz, yarım bırakmayalım. FETÖ ile mücadele ediyoruz, yarım bırakmayalım. DEAŞ'la mücadele ediyoruz, yarım bırakmayalım. Uyuşturucu ile mücadele ediyoruz yarım bırakmayalım."






Bakan Soylu'nun konuşmasının ardından yürüyüş başladı.

Elinde meşale taşıyan Bakan Süleyman Soylu, Başkan Remzi Aydın ve vatandaşlarla beraber yürüdü. Yürüyüşün ardından Göktürk İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde sahur yemeği yenildi.