İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci, AK Parti Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve Londra'nın seçilmiş ilk belediye başkanı olan Ken Livingstone'un yanı sıra ulaşım sektöründe hizmet veren çok sayıda firmanın katılımıyla gerçekleşen sempozyumda, toplu ulaşımın etkinliğinin artırılması başta olmak üzere bir çok konuda çalışma ve oturumlar yapıldı.

Dentur Avrasya, Yeni Nesil “Double ended “ Yolcu Gemisi Projesi ile "Transist 2015 Teknoloji Proje Ödülünü Transist 2015 sempozyumun ardından törenle İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış’ın elinden aldı. İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış’tan ödülü alan DENTUR Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, törenin ardından ekip arkadaşlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

Dentur Avrasya olarak denizin toplu ulaşımdaki payını artırmak, İstanbul’un trafiğine kısmen de olsa çözümler üretmek için projeler geliştirdiklerini, Double ended “ Yolcu Gemisi Projesinin bunlardan biri olduğunu, ifade eden Ünsal Savaş, yeni gemi projesinin ödül almış olmasından mutluluk duyduklarını, proje yarışmasına katılırken tek amacımız projenin Dentur projesi değil de, İstanbul projesi olarak hayat bulması idi, bu ödül bizim için bu anlamda çok önemli idi dedi.

Yeni geminin, çevreci, engelli dostu, hızlı ve ekonomik olduğunu söyleyen Ünsal Savaş, bu proje sayesinde seyir süresi 8-13 dakikadan, 4-6 dakikaya inecek, %54 yakıt tasarrufu bekledikleri proje için aynı zamanda Avrupa Birliği fonlarına da müracaat ettiklerini ifade eden Dentur Avrasya yetkilileri fon çıkması durumunda hedefimiz, elektrikli gemilerle daha sessiz, daha çevreci ve daha ekonomik gemiler yapmak dedi.

Toplu ulaşımdaki memnuniyetsizliklerin kişisel araç kullanımını tetiklediği söyleyen Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, 15 milyon insanın yaşadığı ve her yıl yaklaşık 12 milyon turistin ziyaret ettiği İstanbul’da Raylı sistemin yaygınlaşması ile toplu ulaşım memnuniyet oranının daha da artacağını söyledi, bu sayede kişisel araç kullanımında dolayısıyla İstanbul trafiğinde azalma olacağını ifade etti.