2017’ nin Tasarımda Yükselen rengi “ Yeşil “

Her yılın bir rengi olduğunu biliyor muydunuz? Yılın da rengi mi olurmuş demeyin. Her yıl, tüm renkleri bir araya toplayıp yılın rengini seçen  Pantone Renk Enstitüsü, 2017’nin moda rengini açıkladı. 2017 yılının en moda rengi yaprak yeşili olarak Türkçeleştirilen “Greenery”  olarak seçti.

Doğanın gücünü simgeleyen bu yıl yaşamı, gençliği, yenilenmeyi, ümitleri ve  dinçliği simgeler. Dünyada yaşanan stres, sosyal ve politik karmaşanın içinde bu rengin herkes için bir umut vaat edeceği düşünüyorum.


 “ Yeşil “ renk hangi renklerle uyum sağlayabilir?
Yıl boyunca yeşil ile birlikte trend olacak renkler arasında çuha çiçeği sarısı, pembe kızılcık sopası, fındık kabuğu, mint mavisi diyebileceğimiz island paradise, alev kırmızısı, civanperçemi pembesi, niagara mavisi, lapis mavisi, karalahana gibi bol bol yeşil ve mavi tonu olacağı tahmin ediyorum. Bu yıl pek çok tasarımda bu güzel renkleri  göreceğiz.

Peki bu “yeşil “ rengin şıklığı ve evimize yansımaları ne şekilde olacak?
Yenileyici enerjisi ile pozitif hisler yaratan yeşil, evinizin her köşesi için uygun bir seçim olacaktır.
 


Yaşam alanlarımızda yeşil rengi kullanırken alana hakim olduğunu vurgusunu  duvarlar da kapılarda ve aksesuarlar kullanarak verebiliriz. Işık almayan odalarınızda bu rengi kullanarak daha aydınlık ve ferah görünümlü bir alana sahip olabilirsiniz.Büyük  ve ışıklı odalarınızda da bir cok noktada duvarlar, halı, perde, aksesuarlar,koltuklar, dekoratif amaçlı kullandığımız kırlentler,puflar da tercih edilebilir. 
  
Yaşam alanlarımızdan bir diğeri olan mutfakta da fayanslarda, mutfak dolaplarında yeşil tonlarını ve bu renge uyum sağlayan kırmızı ve tonları bir arada kullanarak nefes alan bir ortam yaratılabilir.

Açık yeşil banyolara çok yakışan renkler arasındadır. Banyoda rengi sevmeyenler için siyah ya da beyaz dışında da bir alternatiftir.

Yatak odalarına gelindiğinde de özellikle yatak başı duvarında yaprak desenli  özellikle palmiyeli , orman temalı duvar kağıtları kullanarak yorgun bir günün ardından sizi rahatlatıp huzur verebilicek bir odak noktası oluşturmanızı öneririm.



İnfo interior design vip

Adres : Göktürk Cad. No:33/4 Senfoni Evleri Göktürk Eyüp-İstanbul

Telefon : 0212 322 27 27

GSM : 0542 542 62 72