Kemeroğlu Yapı A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal KemeroğluGöktürk’te yaptığı projeler ile adından sıkça söz ettiren Kemeroğlu Yapı A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kemeroğlu ile sohbet ettik. Kendileri açısından inşaat sektörünün iyi geçtiğini belirten Kemeroğlu, önümüzdeki günlerde 3 yeni projeye daha başlayacaklarının bilgisini verdi.

İstanbul da yaklaşık 15 milyon kişi ikamet ediyor, kaçak yapıları ve imar planı olmayan yerleri çıkarırsak herhalde 10-11 milyonu geçmez diyen Erdal Kemeroğlu, İstanbul da 20 milyon kişinin yaşayabileceği bir şekilde imar planı yapılması durumunda konut fiyatlarının düşeceğini savundu.


Konut fiyatlarının pahalı olmasının nedenini yeterli imar alanı olmamasına bağlayan Erdal Kemeroğlu, ‘yeterli imar planı olmadığı için imar alanı da yok. Kaçak yapılar ve imarsız inşaatlar var, İstanbul da arsa üretimi az olduğu için de arsa fiyatları pahalı. Dairelerin yarısı, hatta bazen daha fazları arsa bedeli.

Bir inşaat firması sahibi olarak kendisini ‘ benim amacım sürdürülebilir, kaliteli iş yapmak. Rant taraftarı değilim’ şeklinde ifade eden Kemeroğlu Gayrimenkul sektörü genel olarak yılı olumlu geçiriyor, seçimler ve dünyadaki belirsizliklere rağmen arz talep dengesi tutturuldu ve tüketiciler ev sahibi olmak için yine nitelikli projelerden eve almayı tercih etti.



Göktürk, son yıllara bakıldığında hızlı gelişimiyle birlikte hala hem yatırımcı, hem de ev sahibi olmak isteyenler için İstanbul un en uygun fiyatlı konut arzına sahip bölgesi. Bugünkü fiyatları önümüzdeki aylarda, havaalanının açılması, 3 köprünün açılmasıyla birlikte bir daha görülemeyeceğini belirtmek isterim.

Kemeroğlu Yapı olarak, konsepti ve yaşam kurgusu ile bölgeye büyük bir değer katacağımıza inanıyoruz. Ev sahibi olmayı düşünenlerin şu ana kadar projelerimize olan yoğun ilgileri de bölgeye katacağımız değerin insanlar tarafından algılandığını gösteriyor.

Kentsel dönüşümün, İstanbul için, Göktürk için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de Kemeroğlu yapı olarak başından beri süreci, projeleri bazı bölgeleri takip ediyoruz. İstanbul’daki dönüşüm projeleri ve Göktürk teki arsa arayışlarımız devam ediyor.



Kemeroğlu Yapı yeni projelerinden haberdar olmak için : www.kemerogluorme.com