10 yıllık tecrübesinin yanı sıra Hisar Okulları’nın 25 yıllık eğitim birikimi ve kurumsallığından aldığı destek ile ilerlemeye devam eden Hisar Akademi’yle ilgili merak edilenleri kültür ve spor merkezi müdürü Petek Pekuysal ile konuştuk.

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Üsküdar Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimimi İsviçre Franklin College’da tamamladım. Türkiye’ye döndükten sonra ise Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA yaptım. Üç çocuğumun eğitim sürecinde tekrar tekrar hayran kaldığım Hisar Okulları ile tanıştım. Bir süre veli olarak Okul Aile Birliği ve çeşitli gönüllü organizasyonlarda çalıştıktan sonra gönlümün eğitim sektöründe, hatta Hisar’la bir attığını fark ederek Kulüp ve Etkinlikler Koordinatörü olarak işe başladım. Bir senenin sonunda o dönem inşaatları tamamlanan Kültür ve Spor Merkezine müdür olarak atandım. Böylece, gençlere, velilere ve çevre sakinlerine yeni karşılaşmalar sunan, kültür köprüleri oluşturan bir kültür merkezi oluşturma hedefi ile yola çıktık.

Bizim için Hisar Akademi’yi kısaca anlatır mısınız?

Hisar Akademi, Hisar Okulları misyonu ışığında öğrencilerin çeşitli sanat ve spor dallarında potansiyellerini açığa çıkararak geliştirmek hedefiyle kurulmuş olan bir hafta sonu programıdır. Ücretli ve çevreye açık olan Hisar Akademi programına dahil olan spor, müzik, performans sanatları, görsel sanatlar dersleri ile çeşitli atölye çalışmalarına 4 yaş üzerindeki öğrenciler katılabilmektedir. Hisar Okulları Kültür ve Spor Merkezleri’nin üstün altyapısını tüm katılımcıların kullanımına sunan Hisar Akademi Programı; bireysel müzik dersliklerimizle, sanat atölyeleriyle, tam donanımlı jimnastik, bale, uzak doğu sporları sınıflarımızla, ve basketbol, futbol sahalarımızla öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Hisar Akademinin bu yıl 10. yılı... 2009 yılından bu yana Akademi’nin geldiği noktayı özetler misiniz?

2009 yılında şenlikli bir açılış yaptığımızda 10 yıl sonrasında bu noktaya gelebileceğimizi hayal etmek çok güçtü. Dördüncü senemizde mekanlar ve saatler açısından kapasitemizi doldurmuştuk. Ama asla daha iyisini arayışımız ve hevesimiz azalmadı. Her sene tüm yaz tatili boyunca ekip olarak tek tek her branşı baştan inceler; bir sene sonrası için daha da iyi, güncel trendleri takip eden, konusunda ve pedagojik anlamda uzman eğitmenlerle donatılmış, içerikleri yenilenmiş programımız üzerinde çalışırız. Bu sayede 10 yıllık tecrübe ve birikimimizle Hisar Akademi programını sunabiliyoruz.

Hisar Akademi’nin programlarından kimler yararlanabiliyor?

Hisar Akademi 4 yaş ve üzeri, okul öğrencimiz olsun ya da olmasın sunduğumuz seviyelere uygun her katılımcıya açıktır. Dönem dönem yetişkin atölyeleri de sunmaktayız. Önemli olan istekle devam etmek. Farklı branşlarla tanışmak, altyapı çalışmalarını yapmanın yanı sıra Hisar Akademi ileri seviyelerde uzmanlaşmış programlar da sunmaktadır.

Hisar Akademi, hangi branşlarda eğitim veriyor?

Çok yönlü branşlar içeren ve her yıl yenilenen akademi programında katılımcılar, alanında uzman eğitmenlerle bir araya gelerek uluslararası standartlarda çalışma fırsatı bulmaktadır. Hisar Akademi, aynı zamanda Royal Academy of Music (İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi) resmi sınav merkezidir. Müzik programı katılımcıları, tercih etmeleri durumunda seçtikleri müzik branşı üzerine eğilerek ileri düzey eğitimi Royal Academy of Music programıyla alma şansına da sahip olmaktadırlar. Müzik alanında piyano, vokal-şan, keman, klasik gitar, bas gitar, elektro gitar, ukulele ve davul branşlarımızdan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için müzik dersliklerimizde bireysel olarak ders saatlerini programlayabiliyoruz. Spor branşlarımızda jimnastik, basketbol, voleybol, futbol, tenis, aikido, kick boks ve cross kids, sahne sanatlarında klasik bale ve dans, görsel sanatlarda ise seramik atölyesi ve resim atölyeleri, atölye çalışmalarında ise Vex IQ branşlarımızla öğrencilerimize geniş bir seçenek sunmaktayız.

Hisar Akademi, sadece kendi öğrencileri ve velileri için değil, bölge sakinleri için de çok önemli bir program haline geldi. Nasıl başardınız?

Hisar Okulları sadece öğrencilerine hizmet verir algısını kırmak çok zor oldu. Hala çevre sakinleri arasında okul öğrencisi olmadan da hizmetlerimizden faydalanılabileceğini bilmeyenler var. Akademi’de olduğu gibi bu algı Kültür Merkezi etkinliklerimizde de maalesef karşımıza çıkıyor. Hisar Akademi ve Kültür Merkezi etkinlikleri herkese açıktır, Hisar Akademi dersleri ve Kültür Merkezi etkinliklerimizle ilgilenen herkes 0212 364 00 00-400 numaralı telefondan her an bize ulaşıp bilgi alabilirler.

Programlardan faydalanmak ve çeşitli branşlarda eğitim almak isteyen kişilere neler söylersiniz?

Velilerimize verebileceğim en önemli tavsiye, çocuklarına sporu, sanatı, müziği tanıma şansı vermeleri. Kısa bir süre içerisinde çocuklar ilgi alanlarını fark edecek, bu noktadan sonra erinlemesine eğitime yöneleceklerdir. Ama en önemlisi ileride sporcu olmasa da hayatında sporu ve sporcu disiplini benimsemesi, müzisyen olmasa da müziğin her türünü severek dinlemeyi saygı göstermeyi öğrenmesi, sanatçı olmasa da sanatı içselleştirmesi, gözünün ve ruhunun eğitilmesi.

Son olarak sizlerin eklemek istediği bir şey var mı?

Hisar Akademi 10 yıllık tecrübesi yanı sıra Hisar Okulları’nın 25 yıllık eğitim birikimi ve kurumsallığından aldığı destek ile ilerlemeye ve yeniliklerle beslenmeye devam ediyor. 21 Eylül’de gerçekleşecek panayırımıza ve kayıt günümüze bilgi almak isteyen, bizlere katılmak isteyen herkesi bekleriz. Hisar Akademi programları ve eğitmenleri hakkında www.hisarakademi.com adresinden detaylı bilgi alınabilir, on-line başvuru yapılabilir.