Eyüp Belediyesi'nin girişimleri ile sahiplenilen 205 sokak hayvanı ve onlara sahip çıkan hayvanseverlerin katılımıyla, Kemerburgaz'da bulunan “Sokak Hayvanları Kliniği”nde gerçekleşen etkinlik tüm hayvanseverlerin ilgi odağı oldu. Etkinlikte birbirinden sevimli hayvanlar renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinlik kapsamında sahiplenilen 205 hayvanın bakımları ve muayeneleri gerçekleştirilerek, varsa eksik aşıları tamamlandı, hayvanlar takibe alınmış oldu. Hayvanseverleri teşvik etmek ve onlara destek olabilmek için 2 kg mama hediye edildi.

“HAYVANLARIN DA BİZİM KADAR YAŞAMAYA HAKKI VAR”

“Satın alma sahiplen” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Eyüp Belediyesi olarak tüm dünyaya “Hayvan dostlarımız satılık değildir” mesajı verilirken, hayvansever vatandaşlar; “Belediye Başkanımıza bize böyle bir yer kazandırdığı için teşekkür ederiz. Burada verilen hizmetlerden çok memnunuz. Sokak hayvanlarıyla çok güzel ilgileniyorlar. Eyüplü vatandaşlar olarak biz herhangi bir sokak hayvanıyla ilgili sorun olduğunda arıyoruz, ambulansla geliyorlar. Dünyada bizim ne kadar yaşamaya hakkımız var ise hayvanların da bizim kadar yaşamaya hakkı var. Onların da bu kadar yaşamaya hakkı varken maddiyat araya girince çok çirkin oluyor. O yüzden sahiplenmek çok güzel bir duygudur.” şeklinde konuştular.

Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Başhekim Gökhan Karadağ ise, hayvanların satın alınmasını değil sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın, Hayvan haklarına karşı çok duyarlıdır. Sokak hayvanları kliniğimizin 1 Nisan 2017 tarihinde açılışını yaptı. Bu tarihten itibaren 205 sokak hayvanını sahiplendirdik. Vatandaşlarımızı sahiplendikleri hayvanlarla birlikte kliniğimize davet ettik. Buraya gelen hayvanların sağlık kontrolü ve aşılarını yapıp küçük hediyeler ile uğurladık" şeklinde konuştu.