Güven AÇIK / IFC – Business Edge Accredited Trainer
1980 yılında T.E.D. Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra İ. Ü. Orman İşletme Mühendisliği’ni 1985 yılında tamamladım. Ardından iki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde Texas Houston’da Baylor Tıp Fakültesi, Psikiyatri Bölümünde, Uyku Bozuklukları Merkezi’nde Polysomnography Uzmanlık Sertifikası alarak çalıştım. Aynı üniversitede Davranış Bilimleri, Temel Psikoloji, Neuro Bilimi ve Yönetim Bilimi dallarında eğitimler aldım.

Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli sektörlerde Satış ve Pazarlama üzerinde çalıştım. Huyum kurusun başkasının yanında çalışamadığım için 1991 yılında kendi eğitim ve danışmanlık şirketimi kurarak kişisel gelişim sektöründe hizmet vermeye başladım.

1994-1996 yıllarında İngiltere, Londra’da ITS grubunda NLP Practitioner ve NLP Master Practitioner eğitimi aldım. İngiltere’de lan McDermott, Joseph O’connor, Tad James ve Türkiye’de de “Master Trainer” Ph. D. Wyatt Woodsmall ile birlikte çalışma fırsatı buldum. INLPTA tarafından NLP Trainer sertifikası ile derecelendirildim.

Kişisel gelişim alanında; Etkin İletişim, Satış, İkna, Müzakere, Zaman Yönetimi, Sunum Becerileri, Kişisel Liderlik, Mülakat Teknikleri, Değişim Yönetimi, Hedef belirleme ve Öncelik yönetimi, Müşteri Odaklılık, Öfke Yönetimi, Stres Yönetimi, Takım Ruhu, Kriz Yönetimi, Stratejik Planlama, Ekip Yönetimi, Verimlilik ve Performans Artırma konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti verdim.

Yedi yıldır özel uzmanlık alanım Kilit Huy Kalıpları® (Meta-Programlar) ile Yüksek Performans Üretimidir. Kilit Huy Kalıpları® ile doğru çalışanın doğru işe alınması ile başlayan bu süreç, çalışanların Kilit Huy Kalıpları® na uygun yönetilerek performanslarının yükseltilmesine dayanır. Yine Kilit Huy Kalıpları® ile Satış Eğitimi şirket cirolarında en az % 50 artış sağlamaktadır. Model, çalışanın Güçlü Yönlerini ve Zayıf Yönlerini belirleyip sahip olduğu doğal güçlü yönlerine yatırım yaparak performans sıçraması sağlamaya dayalıdır.

Aynı zamanda iş dünyası profesyonellerine NLP Koçluğu ile yol göstermeye devam ediyorum.

2006 yılında TRT-FM’de bir yıl boyunca “Sevgi Doktoru” isimli, aile içi ilişkilerde sevginin önemini anlatan bir canlı radyo programı yaptım.

BPW İstanbul organizasyonunun gönüllü danışmanıyım. Rumeysa AÇIK ile evliyim, Irmak ve Duru adında iki kız babasıyım.