Göktürk’te yaklaşık on yıldır tesis ve site yönetim alanında hizmet veren SDF Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Sedef, bizlere profesyonel tesis yönetimi hakkında detaylı bilgi verdi.

Profesyonel tesis yönetimi nedir; bize hizmetleriniz ile yönetim sisteminizi anlatır mısınız?
Profesyonel tesis yönetimi kısaca, firma ve kurumların ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla oluşturulan tüm alt birimlerin, sevk ve idare metodu ile tek bir elden etkin, sorunsuz yönetiminin sağlanmasıdır.

SDF Yönetim, özel güvenlik, bina iç ve dış temizliği, teknik, önleyici bakım-onarım, peyzaj ve bahçecilik, havuz bakımı, haşere kontrol, muhasebe, bütçe ve finans yönetimi, hukuk işleri ve danışmanlık gibi çok çeşitli entegre tesis hizmetlerini vermektedir. Sunulan bütün bu hizmetler, farklı birimler ve bölümler tarafından tedarik edilse de, SDF bunları bir çatı altında toplayıp işverene karşı tek muhatap olmaktadır.

Ayrıca merkezimizin Göktürk’te olması, çıkabilecek herhangi bir problemlere anında müdahale edilip çözülmesinde büyük rol oynamaktadır.

Göktürk’te artık yerleşimin %80 ni toplu konut olarak oluşmaktadır. Bunların içinde konumuna göre büyük ve küçük bir çok site mevcuttur. Büyük sitelerde hizmetlerin hızlı ve takiplerinin kolay olması için full time o projeye bir site müdürleri atanmaktadır. Yalnız küçük sitelerde aidatları dengede tutmak için, istenildiği taktirde part time müdür ile SDF hizmet verebilmektedir.

Sistemin apartman ya da site sakinlerine sağladığı avantajlar nelerdir?
Sistemin sağladığı faydalar aslında çok basit ‘’huzurlu bir ortam’’. Örneğin, Apartman ve ya Sitelerde gerek bağımsız bölümlerin gerekse de ortak alanların kullanımı sırasında, iyi niyet komşuluk ilişkileri içinde bazı kurallara uymak gerekmektedir. Bu kuralların düzenli bir şekilde uygulanması için bir yönetim organı oluşturulmuştur.



Bina yönetimi, yeterli bilgi ve deneyim gerektiren bir iş olduğundan son yıllarda kişilerin “yöneticiliğinden” profesyonel şirketlerin “yönetimine” doğru değişim göstermeye başlamıştır.

Genellikle emekli, ekstra işi olmayan, binada ikamet eden yönetici; aidat ve avans ödemeleri, binada uyulması gereken kurallar gibi konularda meydana gelen sorunlar karşısında zorluk çekebilmektedir. “Yüz yüze baktığı” komşusuna karşı, aidat borcundan dolayı hukuki işlem başlatamamaktadır. Bunun yanında kanunlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için hak ve yükümlülükler konusunda birtakım eksik ve yanlış uygulamalar yapabilmektedir. Hâlbuki kimse yönetici olmak istemediği halde mecburen yönetici olmuştur.

Profesyonel yönetim tüm sakinlere karşı eşit, tarafsız yönetim sergileyerek sorunların çözümünde “Kat Mülkiyeti Kanunu”nu esas alarak hizmet sağlamaktadır. Ayrıca profesyonel yönetici söz konusu binada ikamet etmemesi, çoğu geleneksel yöneticinin sıkıntı duyduğu “komşuluk ilişkilerinin zedelenmesi” gibi bir sorunu da ortadan kaldırmaktadır.

SDF tarafından sunulacak tüm hizmetler, yüksek seviyeli bir kalite, emniyet, güvenlik, temizlik, önleyici bakım anlayışı gereğini ön plana çıkarmaktadır.

SDF , Müşterilerinin ana faaliyetleri dışında zaman ve emek harcadıkları tesis yönetimi hususunda hizmet vererek, müşterilerin iş süreçlerinin ve destek hizmetlerinin sevk ve idare metodu ile tek bir elden sorunsuz yürütülmesini sağlar.



Göktürk Merkez Mah. Hacı Ahmet Cad. No:3 Kat.1 D.2 Göktürk Eyüp - İSTANBUL
www.sdfyonetim.com.tr
[email protected]
0212 322 53 03 pbx