Kemer Country’nin bölgede hayat bulmasıyla beyaz yakalı kesi­min yeni yerleşim alanı olan Kemer­burgaz’ın ardından hemen yanındaki Göktürk Köyü de imara açıldı. Lüks villa ve konutların yükseldiği bölgede bundan beş yıl önce 2 bin dolar sevi­yelerinde olan metrekare fiyatları, günümüzde 3 bin dolar seviyelerine yükselmiş durumda. Üçüncü Havalimanı’nın faaliyete geçmesi ve bu yıl tamamlanması planlanan Gayrettepe - Kemerburgaz - Göktürk metro hattının açılmasıyla, bölgenin ulaşımının daha rahat hale gelmesi bekleniyor. Bunun da bölgeye olan talebi ve dolayısıyla fiyatları daha da yükselteceği tahmin ediliyor.

21 PROJE VAR
Kent merkezine yakınlığı, ulaşımı­nın kolay olması ve orman alanının yakınında konumlanması nedeniyle temiz havasıyla tercih edilen Göktürk- Kemerburgaz bölgesinde, şu anda ya­pımı ve satışı devam eden 21 proje bulunuyor. Aralarında Ant Yapı, Özak GYO ve Demir İnşaatın da bulundu­ğu birçok marka da bölgede yeni pro­jeler geliştirmek üzere çalışmalar yü­rütüyor.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Okay, Üçüncü Havalimanı ve Üçüncü Köprü’nün et­kisiyle öne çıkan Göktürk-Kemerburgaz bölgesinde proje geliştirmek üze­re yer arayışında olduklarını söylüyor. Göktürk - Kemerburgaz bölgesinin İs­tanbul’un yıldızı parlayan bölgelerin­den biri olduğuna dikkat çeken Okay, “Önümüzdeki dönemde bölge daha da değerlenecek. Biz de burada bir proje geliştirmeyi istiyoruz. Butik pro­jelerin geliştirildiği bölgede yer ara­yışlarımız sürüyor” diyor.

A GRUBUNUN TERCİHİ
Villa ve lüks konut projeleriyle şe­killenen bölge alım gücü yüksek be­yaz yakalılara hitap ediyor. Yeni geliştirilen projeler de bu kesime hitap eden projelerden oluşuyor. Bölgenin A ve A+ gruba hitap ettiğine dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Bölgede birbiri ardına butik projeler geliştiriliyor. Buradan konut alan yatı­rımcı ne istediğini bilen bir kesim an­cak aynı kitleye hitap edilen konutlar üretilmesi büyük risk oluşturuyor. Bu nedenle insanlar için ilgi çekici, ek tat­landırıcılar içeren projeler üretilmesi gerekiyor” diyor. Birçok büyük şirke­tin bölgede projeler geliştirmek için yer arayışında olduğuna işaret eden Maya, bölgenin metro hattının devre­ye alınması ve Üçüncü Havalima­nı’nın açılmasıyla daha da değerlen­mesinin beklendiğini de vurguluyor.

Bölgede proje geliştirmeye hazır­lanan Özak GYO’nun genel müdürü Fatih Keresteci, Göktürk’te yer alan 17 dönümlük arazilerinde 150 üniteli bir konut projesi geliştirmeyi planladıkla­rını söylüyor. Eyüp Belediyesi ne bağ­lı olan bölgede 2B arazilerinin imara açılmaya başladığına işaret eden Ke­resteci, “Eyüp Belediyesi 2B arazileri­nin imara açılması için çalışmalara başladı. Bölgedeki 2B arazilerinin 2018 başı gibi imara açılması bekleni­yor. Bu çalışmaların tamamlanmasıy­la birlikte biz de projemize başlayaca­ğız” diye konuşuyor.

BUTİK PROJELER
Bölgede geliştirilen projeler villa­lardan ve lüks konutlardan oluşuyor. Nişantaşı, Etiler gibi lüks semtlerden kaçıp daha sakin bir hayat yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bölge, orma­na yakınlığı ve temiz havasıyla öne çı­kıyor. Gelir grubu yüksek kesimin banliyösü de olarak anılan bölgenin önümüzdeki yıllarda geliştirilecek ye­ni projelerle daha da kalabalık bir bölge haline gelmesi de beklentiler ara­sında yer alıyor.

Gün İnşaat Genel Müdürü Yüksel Günver, Göktürk-Kemerburgaz böl­gesinin yıllardır İstanbullular için kent merkezinin kaosundan bir kaçış ola­rak görülen, orman içinde ama şehre çok yakın bir yerleşim bölgesi oldu­ğunu söylüyor. Günver, “Bölgede 2006 yılından bu yana yaptığımız tüm projelerde ölçek açısından butik bir yaklaşımı benimsedik. Bundan sonra da öyle devam edeceğiz” diyor. Gök­türk-Kemerburgaz bölgesinin gelece­ğin Levent’i olarak anıldığına işaret eden Günver, havalimanı ve metro ile birlikte bölgenin değerinin yüzde 70 oranında değerlenmesini bekledikle­rini söylüyor. Bölgede yeni projeler geliştirmek üzere çalışmalar yürüttük­lerine de dikkat çeken Günver, “Ke­merburgaz’da 4 bin 200 metrekare alanda kat karşılığı anlaştığımız bir yer var. Bu yılın sonunda bu projeye baş­layabiliriz. 20 konutluk butik bir pro­je olacak” diye konuşuyor.

“Bölgede yeni projeler planlıyoruz”

AKIN KARAALİ (Metal Yapı GM):

“Metal Yapı olarak Göktürk ve Kemerburgaz bölgelerinde şimdiye kadar yedi proje yaptık. Bölgede devam eden üç projemize üç yeni proje daha ekleyeceğiz. Yatırım ve oturum için öne çıkan bölge. Üçüncü Havalimanı ve gelecek yıl açılacak metroyla daha da değerlenecek. Bölgede proje geliştirmek için arsa arayışlarımız sürüyor. Bölgede şu anda 3 bin dolar olan ortalama m2 fiyatları Üçüncü Havalimanı ile 4 bin 500 dolar seviyesine yükselecektir.”

“Göktürk’te dönüşüm yapacağız”

HAMİT DEMİR (Demir İnşaat YKB):

“İstanbul’un son dönemde öne çıkan bölgelerinden biri olan Göktürk’te kentsel dönüşüm yapmak üzere çalışmalara başladık. 42 dönümlük alandan 29 dönümünü netleştirdik. Bölgede plan çalışmaları devam ediyor. 2017nin ikinci çeyreğinde önemli bir noktaya gelmiş oluruz. Bu tarihten sonra Demir İnşaat markasını Göktürk’e taşıyacağız. Üçüncü Köprü ile değerlenen bölge, Üçüncü Havalimanının devreye alınmasıyla daha da değerlenecek.”