Çalışmaları eleştirenlere sitemde bulunan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, “Bölgemizi ormanlık bir alan olduğu için bu alanın herhangi bir yerinde oluşan bir olayı sanki barınaklarda olmuş gibi videolar yayınlayarak basın kuruluşlarına gönderen bir takım insanlar oldu" dedi. 2014 yılı içerisinde sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında yaptığı barınakla sokak hayvanlarına sahip çıkan Eyüp Belediyesi, hayvanlarla ilgilenmeye devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatlarıyla Kemerburgaz ormanlık alanında yaşayan yüzlerce köpek için çok sayıda barınak ve beslenme alanı yapıldı. Göktürk’te yaşayan gönüllü hayvanseverler ile koordineli çalışan belediye, barınaklara belirli sayılarda yerleştirilen köpeklerin bakım, beslenme, sağlık ve oyun ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş’ın koordine ettiği bakım çalışmaları kapsamında hayvanlar için hazır ambulans ve veteriner hekim sürekli hazır bekliyor.



“BARINAKLARA 50 KULÜBE DAHA EKLEYECEĞİZ”

Sokak hayvanlarının yaşam alanına gelerek incelemelerde bulunan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, “Bu alan belediye kurumunun temsil eden bir alan olduğu için ve bu alanda yaşanan herhangi bir olumsuzluk bize yansıdığı için biz bunlara dikkat etmek zorundayız. Ekiplerimiz sürekli olarak burada gerek temizliğiyle gerekse sağlıkları konusunda çalışmalarını ekiplerimiz sürekli olarak yapıyorlar. Bizde bu çalışmalar doğrultusunda aldığımız kararla sadece bir grup insana değil, bütün her yer belediye kontrolünde bu şehirde yaşayan herkese bu alanı açtık. Hayvanseverler buraya gelip burada hayvanları sevebilirler, besleyebilirler, bizimle iletişime geçerek bize önerilerini sunabilirler. Bize gelen önerileri dikkate alarak değerlendiriyoruz ve yol haritamızı o öneriler doğrultusunda belirliyoruz. Mesela bu kulübelerden şimdi 50 tane daha sipariş verdik. Onlar hazırlanıyor, bizlerde buralara gelip bakıyoruz ve eksikliklerimizi görüp geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA OKULLARDA HAVYANLAR ÜZERİNE EĞİTİM VERECEĞİZ”
Sokak hayvanlarını sevmeyen insanın olmadığını, sadece onlardan korkan insanların olduğunu dile getiren Kocabaş, “Burası ormanlık alan olduğu için bu alana çok sayıda ilçeden köpek geliyor. Biz bu alanı sokak hayvanlarına bakmak için oluşturduk. Bu çalışmayı yapmasaydık, bir anda karşımıza hiç tanımadığımız bir hayvan çıkabilirdi. Bu çalışmayla beraber havyanların yanı sıra insanlarımızı da koruyoruz. Vatandaşların huzur da bizim güvencemiz altına alınıyor. Çocuklar okullara giderken köpekleri görüp korkabiliyor. Korku da bir sevgi gibi bir duygudur, o yüzden bunu anlayışla karşılamak lazım. İnsanların havyan sevmeme olasılığını düşünmüyorum, sadece insanlar hayvanlardan korkuyor. Şimdi biz okullarda eğitimle alakalı bir çalışma başlattık. İlkokul ve ortaokullarda çocuklarımızın havyanlardan korkmaması için eğitim çalışması yapacağız” diye konuştu.

“ORMANLIK ALANDA OLAN OLAYLARI BARINAKLARDA OLMUŞ GİBİ GÖSTEREN İNSANLAR VAR”
Yapılan çalışmaları eleştirmek isteyenlerin olabileceğini ifade ederek sitemde bulunan Kocabaş, “Eğitim çalışmalarını havyanseverlerle işbirliği içinde yapmaya çalışacağız. Tabi havyanseverler diyoruz ama her grupta olduğu gibi çalışmaları farklı yollara sürüklemeye çalışan vatandaşlar var. Nadirde olsa hayvanseverlerin içinde de bu tarz çalışmaları kötü yoran insanlar var. Bu bölgede çok sayıda canı gönülden çalışan ve bize katkı sağlayan havyanseverlerimiz var. Bölgemizi ormanlık bir alan olduğu için bu alanın herhangi bir yerinde oluşan bir olayı sanki barınaklarda olmuş gibi videolar yayınlayarak basın kuruluşlarına gönderen bir takım insanlar oldu. İyi işler yapıyorsunuz, bu çalışmaları öven insanlar olduğu gibi eleştiren insanlarda olacaktır. Hiçbir çalışmada söylenmediği gibi bu çalışmaları da çok iyi yapıyorsunuz diye kimse söylemeyecektir” şeklinde konuştu.