Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit, New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Kenan Yılmaz’a yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Gece Kartalları devrede!

Gece bekçilerini gece kartalları olarak adlandıran Mustafa Koçyiğit, polisin haiz olduğu tüm yetkiye sahip. Akşam saat 10’dan sabah 6’ya kadar artık bölgemizde ve Eyüpsultan’ da gece bekçilerinin görev aldığını belirtti. Başlangıçta 22 olan Gece Bekçilerinin sayısının yeni yapılan mülakat ve sınavla sayının artacağını söyledi.  Eyüpsultan ilçesinde ekip sayısının 10’dan 25’e çıktığını, olaylara en kısa süre içinde müdahale edilebildiğini bahsetti. Tüm araçlarda GPS sisteminin mevcut olduğunu söyledi. Eyüpsultan ilçesinde 2 trafik ekibininde denetleme yaptığını dile getirdi.

Göktürk Mahallesinde Durum

Göktürk mahallesinde 6 adet, Kemerburgaz’da ise 5 adet mobese kamerası bulunuyor. Bunlar gece gündüz çekim yapıyorlar. Öğrenciler için ise okul timleri var. Tüm okulların Whatsap grubu mevcut. Okul müdürleri ve okul timleri devamlı iletişim halindeler. İlçeyi 3 ayırdıklarını belirten Mustafa Koçyiğit, okul timleri ile okul müdürleri bizzat görüşüp, bilgi alışverişi yaptıklarını okul çevrelerini de kontrol ettiklerini dile getirdi.

Mustafa Koçyiğit geçtiğimiz aylarda İstanbul İstanbul evlerinde Göktürk’te ki site müdürleri ile bir araya gelerek, yaşanan hırsızlık olaylarına karşı bilgi alışverişinde bulunup, sorunları dinleyip çözüm önerilerinde bulunduğunu bahsetti.

Göktürk Polis merkezi 23 kişilik kadrosu ile hizmet veriyor. Göktürk’te yaşanan hırsızlık olayları bireysel olduğunu, vatandaşların önlem için güvenlik tedbiri almasında yarar olduğunu söyledi. Bölgede emniyet güçlerinin aldıkları tedbirler sonrasında hırsızlık olaylarının azaldığı ve suç oranının da düştüğü bilgisini geçti. 

HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI ALINABİLECEK TEDBİRLER

-Evinizden Çıkarken Kesinlikle Kapılarınızı Kilitleyiniz.

-Kapılarınızı Tanımadığınız Kişilere Kesinlikle Açmayınız.

-Bina, Araç, Daire Kapılarını Ve Pencerelerinizin Sürekli Olarak Kilitli Olmasına Dikkat Ediniz.

-Anahtarlarınızı Paspas Altında, Ayakkabı İçlerinde, Su Ve Elektrik Sayaçları İçinde Bırakmayınız.

-Evlere Ve İş Yerlerine Güvenlik Kameraları Taktırınız.

-Evlerinizde, Özellikle Araçlarınızda Değerli Eşyalarınızı Bulundurmayınız.

-Sizleri Telefonla Arayarak Kendilerini Polis, Asker veya Savcı Olarak Tanıtan ve Sizden Para, Altın İsteyen Şahıslara İnanmayın ve itibar etmeyin; hemen böyle bir durumda 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak bilgi verin.

Göktürk Polis Merkezi Amirliği

0212 360 30 75


New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Kenan Yılmaz - Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit