Eyüp Belediyesi tarafından Göktürk'te iftar programı düzenlendi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç'ın da katıldığı programda Göktürk sakinleri kurulan iftar sofrasında bir araya gelerek hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadılar. Programda bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın; “Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamaya çalışıyoruz. Ramazan'ın bizi birleştirici, bütünleştirici havasını tatmaya çalışıyoruz.” dedi.



Huzur Başkenti Eyüp'te geleneksel hale gelen mahalle iftarları devam ediyor. Bu kapsamda dev iftar sofraları her gün farklı bir mahallede kuruluyor. Mahalle iftarları sayesinde vatandaşlar kurulan sofralarda bir araya geliyor, Ramazan'a has sohbetler ediyor, komşuluk ilişkilerini geliştiriyor ve paylaşmanın huzurunu yaşıyorlar.

Eyüp Belediyesi tarafından önceki gün Göktürk'te kurulan 2 bin kişilik iftar sofrasında mahalle sakinleri bir araya geldi. İftar öncesi Kur-an'ı Kerim tilaveti yapıldı. Ezan'ın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından ise tüm Göktürklüler tek yürek halinde ellerini açarak dualar ettiler.

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRULARDA BİRLEŞMEK, HAYIR İÇİN ÇABA GÖSTERMEKTİR”

İftar programında sahneye gelen Başkan Remzi Aydın, tek bir sofra etrafında, mütevazi bir yemekte beraber olmanın, bir arada oruç açmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek; “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Eski geleneklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamaya çalışıyoruz. Annelerimizle, babalarımızla, akrabalarımızla, komşularımızla misafirlerimizle, çocuklarımızla, tek bir sofrada, mütevazi bir sofrada bir aradayız. Ramazan'ın bizi birleştirici, bütünleştirici havasını tatmaya çalışıyoruz. Hepinize, bu sofralarda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Soframızı şereflendirdiniz. Önemli olan doğrularda birleşmek, güzelliklerde birleşmek ve her daim hayır için çaba göstermektir. Ramazan ayı İnşaallah, birbirimize kenetlenmemize, birbirimizi daha çok sevmemize vesile olur.” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın bu sırada sahneye gelen küçük kız çocuğunu kırmayarak elini tuttu ve konuşmasını bu şekilde tamamladı.