Göktürk ve Kemerburgaz koronavirüs haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla." ifadelerini kullandıktan sonra Türkiye'nin koronavirüs haritasını paylaştı.

HARİTADAKİ RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?

-Mavi renkler testler
-Mor renkler ikinci test
-Yeşil renkler vaka
-Kırmızı renkler ölüm

İSTANBUL'DAKİ YOĞUNLUK HARİTASI:

Göktürk ve Kemerburgaz Yoğunluk Haritası



Göktürk semti, İstanbul'daki vaka sayısının en az olduğu bölge!
Harita üzerinden yorum yapacak olursak, Göktürk semtimizde koronavirüs vaka sayısının İstanbul geneline göre az olduğunu söyleyebiliriz. Bir tane Kırmızı renk işaretinin olduğu Göktürk'te bir kişinin öldüğünü söyleyebiliriz. Bugün Göktürk mahallemizi gözlemledim, insanların yasaklara uyduğunu, genelin maske taktığını gördüm. Sokaklarda dolaşan insan sayısı çok az. Şuana kadar Göktürk semtimizde hiçbir sokak ve bina karantinaya alınmadı. Marketlerde veya Benzin istasyonunda virüs çıktı tarzı asparagas paylaşımlara da inanmayınız.

Kemerburgaz semtinde koronavirüs yok denecek kadar az!
Kemerburgaz bölgesinin Göktürk'e göre nazaran daha az sayıda vaka var.  İstanbul'un ilinin en temiz bölgesi Kemerburgaz diyebiliriz, Harita üzerinden yorumlayacak olursak, sadece yeşil renkten bir kaç adet olduğu Kemerburgaz'da virüsten ölen kimse yok. Son günlerde Kemerburgaz'a turşu almak için semt dışından gelen kişi sayısı oldukça fazla. Lütfen dışarı çıkınca kendimizi korumayı, maske takmayı ihmal etmeyelim.


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz