Şehrin merkezine yakın ancak karmaşadan uzak İstanbul'un en seçkin yerleşim merkezleri arasında yer alan Göktürk ve Kemerburgaz'a yatırımcıların ilgisi artmaya devam ediyor. Bölgenin uzmanı Keller Williams Platin Danışmanı Ceylan Aksu Belgrad Ormanı'na yakınlığı ve sakin yapısıyla özellikle beyaz yakalı ve çocuklu ailelerin tercih ettiği Göktürk ve Kemerburgaz gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.

AZERİ YATIRIMCININ İLGİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıllarda çıkartılan mütekabiliyet yasası ile artan yabancı yatırımcılar, 2B arazileriyle de yakından ilgileniyor. Son 5 yıldır Azeri yatırımcıların Göktürk ve Kemerburgaz çevresine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Ceylan Aksu; “2B arazilerine tapu verilme sürecinin başlamasıyla birlikte bölge yabancı yatırımcıların göz bebeği konumuna geldi. Kemerburgaz ve Göktürk arsa açısından hala zengin bir bölge ve alan Arıcılar Bolluca'ya kadar genişlemekte. Azeri yatırımcılar bu bölgede arsa satın almaya devam ediyor” dedi.

KONUT FİYATLAR ETİLER İLE AYNI

Bölgede irili ufaklı 20 bin konut bulunduğunun altını çizen Ceylan Aksu; “Yapımı devam eden 3. havaalanı projesi yerli ve yabancı yatırım ataklarını da hızlandırdı. 3. havaalanının tamamlanmasına paralel olarak 2017 yılında metro hattının da aktif olarak kullanılması planlanıyor. Tabi bölgede yaşanan gelişmeler metrekare fiyatlarının da artışına zemin hazırladı. Yaklaşık olarak 15-20 yıl önce 330 ila 350 bin dolara satılan villalar bugün 4 milyon dolara alıcı buluyor. İstanbul Caddesi üzerinde yer alan müstakil villaların bulunduğu sitelerde 10 sene önce 400 bin dolara ev bulmak mümkünken bugün aynı standartta bir ev 1 milyon 600 bin dolara satılıyor. Rakamlar İstanbul'un en değerli semtleri arasında gösterilen Etiler ve Levent ile hemen hemen aynı” dedi.

"YATIRIM İÇİN ELİNİZİ ÇABUK TUTUN"

Gayrimenkul yatırımının her zaman yapılabilecek en iyi ve en değerli yatırım olduğunun altını çizen Aksu, “Göktürk ve Kemerburgaz çevresi her geçen gün daha da değerlenmekte. Kısıtlı arsa stokundan dolayı önümüzdeki süreçte inşaat yapılacak alan kalmayacak. Şehir merkezine yakın izole bir hayat isteyen yatırımcıların hızlı hareket etmesinde fayda var” dedi.