Göktürk ve Kemerburgaz'da kiralık ve satılık ev fiyatları Anormal şekilde artıyor

Göktürk ve Kemerburgaz'da konutlara artan talep, kira fiyatlarını da artırdı. Aylık kira artış oranı son bir yılda %160 oldu. Ev sahipleri olduğundan fazla kira artışı yapmaya başladı. Diğer ev sahipleri de 'kiralar yükseldi ben de yükselteyim' diyerek fiyatları artırıyor. Piyasanın düzenini bozan bu duruma karşı kentsel dönüşümün hızlanmasının çözüm olabileceğini belirten Emlakçılar, özellikle Göktürk ve Kemerburgaz semtinde çok fazla olduğunu, kira artışlarının da devam edeceğini belirtti.

 ARZ VE TALEBE YETİŞİLMİYOR

Kira artışlarının devam edeceğini ve büyük semtlere taleplerin arttığını belirten Emlakçılar, Çok fazla yabancı talebi olduğu için insanlar ev bulmakta zorlanıyor, fiyatlarda buna doğru orantılı yükseliyor. Yabancılar genelde büyük şehirleri tercih ediyorlar.

Buradaki evlerde arz ve talebe yetişilmiyor. Konut üretimi şuanda çok da düşük olduğundan fiyatlar normal olarak yükseldi. Konut yapım maliyetleride çok yükseldi. İnşaat sektörü duraksadı. Geçen sene ile kıyaslarsak yaklaşık yüzde 200 gibi bir maliyet artışı söyleyebiliriz. Geçen sene 18 lira olan çimento şuanda 70 lira. Bunu baz alırsak konut imalatı çok yükseldi. Kira artışlarının da devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

ANORMAL KİRA ARTIŞLARI DEVAM EDİYOR

Vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığını belirten Emlakçılar “Yeni binaların satılık talebi çok fazla. Kiralık dairelere baktığımızda ise satılığa olan talepten çok daha yüksek. Kentsel dönüşümler hızlanır ve fazlalaşırsa insanlar daha güzel ve yeni binalarda oturma fırsatı bulabilir. Göktürk'te bulunan dairelerin kirası 5 bin liradan başlıyor 80 bin liraya kadar var.

Kira artışlarında 1'e 3 bir artış var. Olduğundan fazla kira artışı yapan ev sahipleri var. Bu durumda piyasanın düzenini bozuyor. Bunu gören diğer daire sahipleri de kiralar yükseldi benim dairemin de kirasını yükselteyim diyor ve sürekli anormal bir artış söz konusu oluyor” şeklinde konuştu.