Ülkemizde kendi işini kurarak önemli başarılara imza atan girişimci kadınların sayısı her geçen yıl hızla artıyor. Göktürk'te Puantiye adıyla kendi iç giyim mağazalarını açarak iş hayatına atılan Fatma Ayhan ve Şükran Daşdan kardeşler bir gecede karar verdikleri iş kurma hayallerini çok kısa sürede hayata geçirmişler. Üniversiteyi açıktan okuyan ve Emlak Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi olan Fatma Ayhan, “İş kurma hayalim hep vardı, hareketli bir kadınım, insanlarla ilişkilerim çok iyidir, sohbet etmeyi insanlarla konuşmayı severim. Bir gün KOSGEB'in ilanını gördüm ve araştırmaya karar verdim. Eyüpsultan'daKİ KOSGEB’e gittim ve kayıt oldum. Bize burada çok güzel bir eğitim verdiler. Müşteri ilişkilerinden tutun, finansa, muhasebeye, iş hayatına kadar her konuda uzman hocalardan dersler aldık. Sonunda eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifikama kavuştum.” diyor.

“Bu İşi Başardığımızı Düşünüyorum”

Sertifikasını aldıktan sonra iş arayışına giren ve ablası ile birlikte tekstil sektöründe karar kılan Fatma Ayhan “Bir kadın girişimci olarak eğitimimi başarıyla tamamlamanın onuruyla iş arayışına girdim. Göktürk ve Kemerburgaz bölgesinde ne eksik, ne yapabiliriz diye araştırdık ve iç giyim üzerine bir dükkan açmaya karar verdik. Aslında tekstil üzerine hiçbir bilgimiz yoktu ama her şey halka halka gelişti. Önce dükkanı kiraladık daha sonra, piyasaya çıktık ve ürünleri nerelerden alabileceğimizi araştırdık. Bu konuda tanıdıkların çok yardımı oldu. Böylelikle işe başladık. Ben ablamla birlikte bu işi başardığımızı düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

“Bütün Ev Hanımları Üretime Katılsın”

Ev hanımı iken kardeşiyle birlilte iş hayatına atılan Şükran Daşdan ise her şeye bir anda karar verdiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “İşte daha çok kardeşimin ağırlığı var ben ona yardımcı oluyorum. İşe başlamadan endişelerim oldu ama işin içine girip, müşteri memnuniyetini de görünce cesaretim arttı. Bütün ev hanımlarına iş hayatına atılmalarını tavsiye ediyorum. İlla bir yer açmalarına gerek yok, evden de üretim yapabilirler. Yeter ki içlerinde istek olsun. Çalışmak güzel bir şey bu konuda eşim de bana çok destek oldu” diyor.

“Risk Almaktan Korkmayın”

“Her kadının içinde bir cevher vardır, önemli olan bunu keşfetmek” diyen Fatma Ayhan , girişimci kadınlara ise şu önerilerde bulunuyor: “Her kadının bir becerisi vardır, bunu ön plana çıkartmak ve desteklemek lazım. Öncelikle ne iş yapacağınıza karar vermelisiniz. Arada kaldığınız zaman o iş olmuyor. Araştırmacı olun, hiçbir olumsuzluk sizi yolunuzdan çevirmemeli. Negatif olmayın ve ben bu işi yapacağım diye kararlı olun. Sonuçta ticaret bir risktir ama hayatın her alanında risk zaten var.”


 

Adres :  Göktürk Merkez Mah. Kaban Sk. Birlik Apt. 2/A Göktürk - Eyüpsultan İSTANBUL ( Yılmazlar AVM Karşısı Göktürk Meydan)
Telefon : 0545 828 25 97