Sosyal medya üzerinden son zamanlarda baya soru aldık Göktürk neresi, nasıl bir yer diye. Göktürk'ü sevgili takipçi ve okurlarımıza kısaca tanıtmak istiyoruz. New Göktürk Dergisi sosyal medya hesaplarımızı son bir yılda takip edenler o kadar fazla çoğaldı ki bizde bu sayımızdan itibaren her sayımızda Göktürk hakkında sizlere bilgilerimizi paylaşacağız. İlk yazı dizimizde genel hatları ile siz değerli okurlarımıza Göktürk hakkında kısa kısa bilgilere yer vereceğiz.

2010 yılında Göktürk’e taşınmam ile beraber yaşadığım yeri kısa zamanda sevip benimsedim. Çocukluğumuzdan kalma küçük bir kasaba görünümü hemen hemen her esnafın ve Göktürk’te uzun zamandır yaşayan vatandaşların birbirlerini tanıması sohbet etmesi selam vermesi aralarındaki bu kuvvetli bağ beni de Göktürk’te yaşamaya itti. Aradan geçen yedi sene içerisinde yüzlerce kişi ile arkadaşlıklar kurdum. İstanbul’da yaşanacak bir yer varsa bence kesinlikle Göktürk olmalı.

Göktürk
Göktürk İstanbul Eyüp ilçesine bağlı 45.000 nüfusu olan bir mahalle. İçerisinde Kemer Country gibi özel konut projelerinde olduğu bir dönem Belediye olan 2008 yılından beri Eyüp'e bağlı Belgrad Ormanı içerisinde adete saklı bir cennet. Hafta sonları ve tatil günlerinde piknikcilerin yanı sıra gezginlerin yürüyüş yapmak ve doğayla vakit geçirmek istedikleri orman içerisinde saklı kalmış bir mahalle.

Göktürk Havadan Video Tanıtımı
( Video Çekimi Photoxi - Hüseyin Kerem Yılmaz


Göktürk’e Ulaşım

Ulaşım için Mecidiyeköy , Zeytinburnu , 4.Levent , Arnavutköy , Eyüp ve Eminönü'nden otobüsler mevcut, ayrıca Mecidiyeköy ve Eyüp meydandan dolmuş ile Göktürk’e ulaşabilirsiniz. Mecidiyeköy – Şişli civarından Otobüs ile Göktürk’e ulaşım ortalama 45 dakika sürüyor.

BELGRAT ORMANI

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

2011 yılında ilan edilen Göktürk Göleti Tabiat Parkı, ismini bir bölümü alan içerisinde bulunan Göktürk Göleti’nden aldı. Göktürk Göleti, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) kontrolünde olup alan çevresinde sulama suyu olarak kullanılmaktadır. Gölet, Karanlıkdere ve kolları tarafından besleniyor. Yaklaşık 56 hektar alana sahip tabiat parkında Esenler Belediyesi’ne ait sosyal tesis alanı mevcut.


Kurt Kemeri

Osmanlı Devleti zamanında 2. Osman tarafından 1620 yılında Kağıthane deresiyle buluşan topuz dereciği üzerine inşa edilmiştir. Kurt Kemeri mesire yeri olarak isimlendirilen bölgede piknik yapmak ve Sosyal Tesiste yemek yiyip hoşça vakit geçirebilirsiniz.

SU KEMERLERİ

UZUN KEMER

Bir diğer adı Göktürk Kemeri’dir. Kemerburgaz ormanlığının kuzeybatısında yer alan kemer, Göktürk beldesinin girişinde bulunuyor. Kemerin temelleri Roma döneminden kalmıştır. Mimar Sinan tarafından yeniden inşa edilen kemer, Türkiye’nin ayakta kalan en uzun kemeridir. İki katlı kemerin uzunluğu 710 metre, yüksekliğiyse 26 metredir.

EĞRi KEMER


Kovuk kemer yada Delikli Kemer adıyla da anılan bu su kemeri, Kemerburgaz-Hasdal yolunda. Kağıthane deresi üzerinde yer alıyor. Hemen yanında Hamidiye Suları bulunuyor. Üç katlı su kemerinin uzunluğu 409 metre.

Kemer Country Club

Kemer Country hayatın tüm renklerini bir arada bulabileceğiniz ayrıcalıklarıyla İstanbul'un doğasına eşsiz bir deneyim katıyor. Spor ve doğayla içiçe olmaktan keyif alanların vazgeçilmez adresi Kemer Country ; bünyesindeki Kemer Country Club ve Kemer County Hotel ile beraber misafirlerine ve üyelerine dünya standartlarında ayrıcalıklı bir ortam sunuyor.

Yeme – İçme

Göktürk'e gelenleri birbirinden farklı menüleri ile onlarca Restaurant karşılıyor. Kahvaltı mekanları, Fast food , ocakbaşı, Balık Restaurantları, Türk mutfağı, Pizza,Suşi , Dünya Mutfağı , Deniz ürünleri, Izgara çeşitleri ve ev yemekleri yapan yerler mevcut. Yaklaşık 100’e yakın irili ufaklı yeme içme mekanının olduğu Göktürk’te her kesime ve her keseye hitap yer mevcut.

Eğlence – Sinema - Kültür & Sanat

Göktürk’te şuan bir adet sinema salonu bir adet Belediye Tiyatro Gösteri merkezi bulunuyor. Ragıp Savaş Sanat Akademisi’nde Tiyatro, Bale, Müzik, Dans, Resim ve Kişisel Gelişim eğitimleri veriliyor . Tan Sağtürk Akademi’de ise Bale, Dans, Müzik dersleri veriliyor.

Eğitim

Göktürk’te Eğitim denince akla ilk gelen isim olan Hisar Eğitim Vakfı, Doğa Bilim Okulu , Eyüpoğlu Koleji , Okyanus Koleji , Göktürk Sınav Lisesi , bu sene eğitim hayatına başlayacak olan Biltes Koleji ve Göktürk Final Okulları mevcut.

Gençlerimiz Birçok Dalda Başarılı

Göktürk Sınav Lisesi Kız Hentbol takımı Türkiye Şampiyonasından madalya ile döndüler. First Robotics Competition (FRC) Miami Valley Regional turnuvasına katılan Hisar Ravens robotik takımı, ilk kez katıldıkları turnuvayı başarı ile tamamlayarak, robotu ile ilk senesinde yarışmadan iki ödülle döndü. Türkiye çapında isimlerini duyurdular. Kemerburgaz’lı Muhammed Çelik ise Türkiye Yüzme Şampiyonasında 2.Oldu