30 PROJE VAR
Kent merkezine yakınlığı, ulaşımının kolay olması ve orman alanının yakınında konumlanması nedeniyle temiz havasıyla tercih edilen Göktürk mahallesinde, şu anda yapımı ve satışı devam eden 30 proje bulunuyor. Aralarında Metal Yapı, Mika İnşaat, Aykutoğlu İnşaat, Özak GYO ve Demir İnşaat’ın da bulunduğu birçok marka da bölgede yeni projeler geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.

 

A GRUBUNUN TERCİHİ
Villa ve lüks konut projeleriyle şekillenen bölge alım gücü yüksek beyaz yakalılara hitap ediyor. Yeni geliştirilen projeler de bu kesime hitap eden projelerden oluşuyor. Bölgenin A ve A+ gruba hitap ettiğine dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Bölgede birbiri ardına butik projeler geliştiriliyor. Buradan konut alan yatırımcı ne istediğini bilen bir kesim ancak aynı kitleye hitap edilen konutlar üretilmesi büyük risk oluşturuyor.

Bunedenle insanlar için ilgi çekici, ek tatlandırıcılar içeren projeler üretilmesi gerekiyor” diyor. Birçok büyük şirketin bölgede projeler geliştirmek için yer arayışında olduğuna işaret eden Maya, bölgenin metro hattının devreye alınması ve Üçüncü Havalimanı’nın açılmasıyla daha da değerlenmesinin beklendiğini de vurguluyor.

Bölgede proje geliştirmeye hazırlanan Özak GYO’nun genel müdürü Fatih Keresteci, Göktürk’te yer alan 17 dönümlük arazilerinde 150 üniteli bir konut projesi geliştirmeyi planladıklarını söylüyor. Eyüp Belediyesi’ne bağlı olan bölgede 2B arazilerinin imara açılmaya başladığına işaret eden Keresteci, “Eyüp Belediyesi 2B arazilerinin imara açılması için çalışmalara başladı. Bölgedeki 2B arazilerinin 2018 başı gibi imara açılması bekleniyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte biz de projemize başlayacağız” diye konuşuyor.
 

BUTİK PROJELER
Bölgede geliştirilen projeler villalardan ve lüks konutlardan oluşuyor. Nişantaşı, Etiler gibi lüks semtlerden kaçıp daha sakin bir hayat yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bölge, ormana yakınlığı ve temiz havasıyla öne çıkıyor. Gelir grubu yüksek kesimin banliyösü de olarak anılan bölgenin önümüzdeki yıllarda geliştirilecek yeni projelerle daha da kalabalık bir bölge haline gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Gün İnşaat Genel Müdürü Yüksel Günver, Göktürk-Kemerburgaz bölgesinin yıllardır İstanbullular için kent merkezinin kaosundan bir kaçış olarak görülen, orman içinde ama şehre çok yakın bir yerleşim bölgesi olduğunu söylüyor. Günver, “Bölgede 2006 yılından bu yana yaptığımız tüm projelerde ölçek açısından butik bir yaklaşımı benimsedik. Bundan sonra da öyle devam edeceğiz” diyor. Göktürk-Kemerburgaz bölgesinin geleceğin Levent’i olarak anıldığına işaret eden Günver, havalimanı ve metro ile birlikte bölgenin değerinin yüzde 70 oranında değerlenmesini beklediklerini söylüyor.

Bölgede yeni projeler geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerine de dikkat çeken Günver, “Kemerburgaz’da 4 bin 200 metrekare alanda kat karşılığı anlaştığımız bir yer var. Bu yılın sonunda bu projeye başlayabiliriz. 20 konutluk butik bir proje olacak” diye konuşuyor.

Kaynak : www.moremlak.org