VATANDAŞ İSTEDİ, CUMARTESİ GÜNÜNE ALINDI

Hem sağlıklı beslenmek hem de sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için GDO'suz gıdalar ile beslenmek gerektiğinden büyük önem taşıyan organik pazarın hizmet gününde bölge halkının isteği üzerine değişiklik yapıldı. Açılışı itibari ile Cuma günleri hizmet vereceği duyurulan ''Göktürk Organik Pazarı'' artık Cumartesi günleri kurulacak.

Göktürk Mahallesi Çamlık Caddesi üzerinde bulunan; Perşembe günleri semt pazarı, Pazar günleri sosyete pazarı olarak kullanılan alan, Cumartesi günleri de "organik pazar" olarak kullanılacak.

"SAĞLIKLI BESLENME ADINA ÇOK ÖNEMLİ"
Organik pazarın açılışını yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bu ürünlerin yetiştirileceği tarlalar dahil kesinlikle suni gübre kullanılmamış olması gerekiyor. Ondan sonraki süreçlerde de kullanılan gübreler, tarım yöntemleri, işlenmesi tezgâha gelene kadar ki tüm süreçleri akreditasyonlara tabi denetleniyor ve sertifikalandırılıyor. Dolayısıyla burada satılan ürünler sertifikalı ve gerçekten yüzde yüz emin olduğumuz organik ürünlerdir. Sağlıklı beslenme adına çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum”demişti.

ORGANİK TARIM NEDİR?
Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik Pazar Göktürk
Adres : Göktürk Merkez Mah. Cumhuriyet Cad. Karlı Sok.  Göktürk - Eyüpsultan / İstanbul