Geçtiğimiz gün yaptığımız ''Göktürk'te Kanalizasyon dereye akıyor, vatandaş tedirgin'' haberi ses getirdi. Bir günde kanalizasyon hattının tamiri yapıldı. Sorunun bu kadar kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

İSKİ Eyüpsultan Şube Müdürlüğü tarafından tarafımıza iletilen açıklamada;
Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi,  dere yatağına sızan atık su ile ilgili yapılan tetkiklerde dere yatağı yanından geçen 1000 lik atık su kollektörünün dolu olarak çalışması sonucu dereye sızıntı olduğu tespit edilmiştir. Kanalizasyon Daire Başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapılarak, Kanalizasyon Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu dereyatağına sızan atık su sızıntısı giderilmiştir.

Cendere kolektör hattı güzergahında periyodik temizlik çalışmaları yapılmakta olup; bölge genelinde yaşanan yoğun yağışlarda kolektör hattı debisi arttığından sebeple hat üzerinde bulunan savak noktalarından deşarjlar yaşanmaktadır. İmalat çalışmaları devam eden Ayazağa Kemerburgaz atık su tüneli inşaatının tamamlanmasına müteakip söz konusu olumsuz durumlar ortadan kalkacaktır.






,


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz